• Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Wilt u mijn gordijnen en de rolluiken sluiten?

b_250_200_16777215_00_images_veluxapp181.jpg  "Ik versta u niet... Wilt u de vraag herhalen?" ... Of: "Sorry... Can you say that again..." Dit is de nachtmerrie van een huiseigenaar die het eigen huis of de vakantiewoning via een app op de telefoon zogenaamd bewoond achterlaat. Misschien heb je dan wat onduidelijk gesproken of op de verkeerde manier de vraag gesteld. Vraag het nog eens... En ja...

De app is namelijk de sleutel tot het juist wél bewoond laten lijken van het in werkelijkheid onbewoond achtergelaten huis of je vakantiewoning. Via die app bestuur je de zonwering en de ramen. Door van alles vanaf een afstand open en dicht te doen of te openen en te sluiten gebeurt er op het oog van alles en lijkt het huis aktief bewoond. Tijdens je vakantie of wanneer je een tijdje weg van huis bent wil je ongestoord genieten en met een gerust hart je huis veilig achterlaten. Een huis waarin twee weken niks gebeurt, kan echter snel interessant worden voor inbrekers.

Eén van de belangrijkste tips om je huis veilig achter te laten, is het zorgen voor een bewoond ogend huis. Maar hoe doe je dat? Veranderingen binnenshuis zorgen ervoor dat het huis wel bewoond lijkt. Je kunt een tijdschakelaar gebruiken voor verlichting of de post weg laten halen door je buren. Maar voor een totaal effect laat je jouw ramen, raamdecoratie en zonweringen op vooraf ingestelde tijden open- en dichtgaan. Zo vergeet je geen enkele verdieping.

Het speciale vakantieprogramma in het INTEGRA-bedieningssysteem van VELUX laat je echter met een gerust hart de deur achter je dichtdoen. Het programma opent en sluit gordijnen, rolluiken, dakramen en lichtkoepels op gezette tijden. Ook is het mogelijk om verlichting te koppelen aan het INTEGRA-systeem zodat je geen aparte tijdschakelaars nodig hebt voor losse lampen in huis.

“Het slimme vakantieprogramma zorgt ervoor dat de hele woning er bewoond uitziet terwijl jij zorgeloos geniet van je vakantie,” vertelt Dennis Herremans. Hij is Productmanager bij VELUX Nederland en kan het je goed uitleggen. “Je kunt zelf de tijden instellen en dit koppelen aan je verlichting. Knappe inbreker die doorheeft dat jij op vakantie bent.”

Weer terug van vakantie? Naast het vakantieprogramma beschikt VELUX INTEGRA over de programma’s ‘zonwering’, ‘ventilatie’, ‘woonklimaat’, ‘goedemorgen/-nacht’, ‘huis verlaten’ en ‘energiebalans’ ... en is het mogelijk om je persoonlijke programma in te stellen. Ben je bang dat het gaat regenen? ( Niet in deze tijd van het jaar natuurlijk maar over een paar maanden bijvoorbeeld). En je piekert over een open dakraam wat een familielid heeft vergeten te sluiten?
Geen zorgen: de ingebouwde regensensor bepaalt of het dakraam geopend kan worden. Bij de eerste regendruppel worden de dakramen of lichtkoepels automatisch gesloten en bescherm je je woning tegen vocht en wateroverlast.

Nieuw op de markt is de VELUX ACTIVE with NETATMO: een smarthome-systeem dat volautomatisch zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het systeem reguleert het binnenklimaat op basis van de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis en opent en sluit op basis van de weersomstandigheden automatisch dakramen, raamdecoratie en rolluiken.

Het systeem is te koppelen met de smarthome oplossing van Apple, de Apple HomeKit. Hiermee zijn dakramen voor het eerst spraakgestuurd te bedienen met hulp van Siri, Apple’s intelligente spraakgestuurde assistent.

“Dankzij de automatische bediening van dakramen en zonweringen maken we een groot verschil voor het binnenklimaat in woningen, zonder dat bewoners zich daar zorgen over hoeven te maken. Deze oplossing met slimme sensoren is gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Bovendien stimuleert het niet in de laatste plaats vooral het welzijn van de bewoner,” verklaart Dennis Herremans.

VELUX Nederland

Molensteijn 2

3454 PT De Meern

... HEEL GEMAKKELIJK ALS HET GOED GEREGELD WORDT ...