• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Geschillencommissie kent extra auteursrechtgeld toe

  De geschillencommissie Auteurscontractenrecht heeft een eerste uitspraak gedaan en direct de makers een extra auteursrechtenvergoeding toegekend. Dat meldt het Platform Makers dat zich inzet voor goede auteursrechtvergoedingen voor onder andere fotografen, journalisten en filmmakers.

In 2015 werd, na lange lobby van de gezamenlijke vakbonden en beroepsorganisaties van makers, verenigd in Platform Makers, het Auteurscontractenrecht in Nederland ingevoerd. De nieuwe wet bevat onder meer een recht op een billijke vergoeding en op een extra vergoeding bij bestsellers. Ook voorziet de wet in de oprichting van een geschillencommissie Auteurscontractenrecht waar makers laagdrempelig en tegen lagere kosten dan bij de rechter een beroep op de nieuwe wet kunnen doen.

Platform Makers onderhandelde met producenten verenigd in Platform Creatieve Media Industrie twee jaar geleden het reglement voor de nieuwe commissie uit.
De commissie gaat nu mee in de klacht van regisseur Esmé Lammers en scenarist Marjolein Beumer. Zij wilden een extra vergoeding voor hun werk aan de hitfilm Soof 2.

De commissie heeft nu bepaald dat de producenten 10 en 12 procent van de royalty’s (van tot op heden 346.000 euro) moeten afdragen. De schrijver en regisseur ontvingen eerder 5 en 7 procent.

De producenten ontvingen zelf 50 procent van de royaltyvergoeding, een verhouding die de geschillencommissie “ernstig onevenredig” noemt. Een verhoging van de vergoeding aan de makers met 5 procent doet volgens de commissie meer recht aan de essentiële bijdrage die beiden aan het succes leverden.

Erwin Angad-Gaur (voorzitter Platform Makers): ‘Allereerst natuurlijk onze felicitaties aan Lammers en Beumer. Veel makers durven hun recht niet te halen en het was natuurlijk extra spannend te zien hoe de eerste klacht uit zou pakken’.
‘Daarnaast moet ik mijn complimenten maken aan producenten Millstreet en Keyfilm. Dat klinkt gek misschien, maar in tegenstelling tot de meeste filmproducenten, platenmaatschappijen, de publieke en de commerciële omroepen en vrijwel alle printuitgevers hebben zij aangedurfd zich bij de commissie aan te sluiten’.

Vorige week nog lieten NVJ, DuPho en BNO weten dat de Persgroep opnieuw geweigerd heeft zich bij de geschillencommissie aan te sluiten. De minister van Rechtsbescherming berichtte vorige maand de Tweede Kamer dat de Publieke Omroep ook weigert. Uit angst voor klachten.