• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Terugkijken: Louis Van Gaal in gesprek met Janine Abbring

  Het was te verwachten dat er minstens 777.000 mensen naar Zomergasten zouden kijken naar Louis van Gaal in gesprek met Janine Abbring. De hele Nederlandse natie kent de man zoals hij in de media door de jaren heen werd belicht en door wat hij over zichzelf zei en hoe hij optrad.
Louis Van Gaal was dus vanaf zijn jonge jaren geinspireerd was door de markante Rinus Michels. -Goed voorbeeld doet goed volgen!- Hij heeft veel bewonderaars en semi-bewonderaars.

In de kringen van profs en amateurs of daar waar mensen af en toe zomaar een balletje trappen of onder diegenen die alleen naar de wedstrijden kijken. Het zijn doorgaans wel allemaal hele of halve deskundigen die heel graag willen weten hoe de voetbal-raderen draaien. En Louis van Gaal stelde de mensen bepaald niet teleur. Hij vertelde over zijn katholieke jeugd en zijn nuchterheid als kleine jongen die meteen door had dat de val van de pannekoek niet goed was voorbereid.

Over zijn eerste huwelijk en de lijdensweg, over het minder robuuste DNA van de Van Gaals. We zagen even een ontroerde Louis. Maar we zagen ook de zakelijke aanpak van een man die weet wat wel en niet talent is. Het had een meeslepend gesprek kunnen worden maar helaas ontbrak het aan harmonie omdat beide gesprekspartners ondanks beleefd gedrag graag zelf een situatie willen domineren. Daardoor kwamen er wat storende interupties voor als Louis van Gaal eens lekker op zijn praatstoel wilde gaan zitten. En daardoor leer je juist vaak iemand beter kennen.

Opzienbarend was wel de hervertoning van een beheerste Louis Van Gaal die de Engelse pers in 2015 te woord stond. De pers die meldde dat hij door Manchester United ontslagen zou zijn. Van Gaal betichtte de pers een eigen draai aan berichten te geven: valse berichtgeving dus. En hij stond op meesterlijke wijze zijn man en zegevierde tijdens die persconferentie.

Hij wilde die ervaring graag naar het heden doortrekken maar hoefde alleen maar de naam Trump te noemen of Janine Abbring kapte hem af: "We gaan het niet over Trump hebben!" (Alleen de daartoe aangestelde en geinstrueerde medewerkers van de NPO mogen het kennelijk over Trump hebben.)

Tv-host Janine Abbring werd te veel beheerst door het juist en binnen de tijd invoegen van alle gekozen fragmenten maar presenteerde ondanks beperkingen een gesprek wat de moeite waard was om te zien.

Louis van Gaal maakte vooral indruk door de eerlijke wijze waarop hij zijn hoogtepunten en tegenslagen naar voren bracht. Je zag een man met veel wamte die alles niet mooier voorstelt dan het is. Iemand die je graag persoonlijk beter wilt kennen.

Door zijn vertellingen werd duidelijk hoezeer toegewijde mensen met een groot inzicht soms kunnen worstelen. Hij bleef wie hij was en is. Je ontmoette hem in dit gesprek als de "complete geliefde", de vader, de onderhandelaar en coach. Zulke mensen tegenkomen geeft een goed gevoel.

Auteur: Arthur van Leuven