• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Marie Cécile Thijs – Tussen Hemel en Aarde

  OSS - Museum Jan Cunen in Oss presenteert van 30 september 2018 tot en met 20 januari 2019 een overzichtstentoonstelling van werk van fotograaf en fotokunstenares Marie Cécile Thijs. Met in totaal vijftig portretten en stillevens laat de expositie Tussen Hemel en Aarde de kracht en de veelzijdigheid van de fotograaf zien. Haar surrealistische beelden zijn schilderachtig en tijdloos. Bij de opening van de tentoonstelling wordt ook een nieuw fotoboek gelanceerd.

Marie Cécile Thijs neemt de kijker mee in haar wereld waar tijd en ruimte vervagen. Een sprookjesachtig universum met zwevende vazen, levensechte eenhoorns, engelachtige personages en magische taferelen. Het regent kikkererwten. Koninklijke katten met kroontjes kijken onverstoorbaar voor zich uit. Kinderen steken ongegeneerd hun tong uit of zijn bevroren in een heimelijke schreeuw.

Met chirurgische precisie regisseert Marie Cécile Thijs haar surrealistische beelden, die qua licht en kleur doen denken aan het werk van de grote Hollandse meesters uit de 17e eeuw, maar hedendaags zijn in enscenering en uitstraling. Haar foto’s kenmerken zich door tegenstellingen. Ze zijn zowel verstild als krachtig en dynamisch, paradoxaal en tegelijkertijd vanzelfsprekend, absurdistisch in alle ernst.

Voor de fotograaf bestaat tijd niet. In een daverende en serene stilte komt alles tot leven. Objecten krijgen persoonlijkheid. Portretten worden stillevens en stillevens worden portretten. Als in een parallelle wereld gaan ze hun eigen leven leiden en krijgen een nieuwe betekenis. We kijken ernaar, maar zien een andere werkelijkheid. Is er meer tussen hemel en aarde?

Marie Cécile Thijs (Heerlen, 1964) studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Zij werd advocaat, maar verruilde twintig jaar geleden haar toga voor de fotocamera. Met een duidelijk herkenbare signatuur is een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met bekende series als Human Angels, White Collar, Amazones, Horses, Majestic en Food Portraits.

Het autonome werk van de fotograaf is gepresenteerd op kunstbeurzen als Art Miami, PAN Amsterdam en TEFAF Maastricht en op talrijke exposities in binnen- en buitenland. Daarnaast is haar werk internationaal bekroond en opgenomen in de collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, een aantal internationale musea en een groot aantal private verzamelaars.

Expositie Fotokunst: Marie Cécile Thijs 30 sept. 2018 – 20 jan. 2019
Locatie: Museum Jan Cunen
Molenstraat 65
Oss ( Provincie: Noord-Brabant)

FOTO: MARIE CÉCILE THIJS FOTOGRAFFERDE WHITE UBNICORN