• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Coming Out Dag nog niet bij iedere gemeente bekend

  In zeker 45 gemeenten wordt op en rond 12 oktober de regenboogvlag uitgehangen in het kader van Coming Out Dag. Op deze dag wordt stilgestaan bij de positie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Een record, aldus kennisinstituut Movisie. Dat 350 gemeenten de vlag niet uithangen, heeft te maken met onbekendheid, aldus Movisie.
Met het ophangen van de regenboogvlag bij stadhuis of andere opvallende plaatsen in de gemeenten wordt het signaal afgegeven dat iedereen, ook LHBT’s zichzelf moeten kunnen zijn en zich veilig en geaccepteerd kunnen voelen. De vlaggen zijn een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor LHBT inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Vorig jaar hingen 38 gemeenten de vlag uit, dit jaar hebben 45 gemeenten bij Movisie aangegeven dit te zullen doen. Waarom doen de overige gemeenten niet mee? Volgens Juul van Hoof, projectleider Regenboogsteden Movisie is onbekendheid de grootste reden. ‘Coming Out Dag zegt veel gemeenten niet zoveel. De 45 die aangegeven hebben wel mee te doen – en wij zijn trouwens al heel blij met 45 - hebben vaak ook een lokaal LHBT-beleid. Maar de gemiddelde gemeente heeft dat niet en is niet bekend met Coming Out Dag. Ik denk eerlijk gezegd ook dat ze vaak ook niet weten wat de regenboogvlag betekent.’

Sommige gemeenten gooien het op meer praktische bezwaren. ‘Ik heb ook gehoord dat mensen zeiden “als iedere groep of subgroep zijn eigen vlag wil hijsen, is de wethouder elke week bezig”. Maar dit gaat over zo’n 6 tot 8 procent van de bevolking. Bovendien is het ook voor hun families en omgeving. En wat is nou makkelijker dan een positief signaal te geven door een vlag uit te hangen?’

Coming Out Dag is ieder jaar op 11 oktober. Omdat die datum dit jaar op een zondag valt, zullen veel gemeenten op maandag 12 oktober de vlag hijsen. Vorig jaar hingen onder meer grote vlaggen vanaf de Martinitoren in Groningen en op het station in Leiden. In de christelijke gemeente Katwijk zal dit jaar ook een regenboogvlag hangen, aldus het COC Leiden dat spreekt van een ‘historisch’ besluit.
Een veilige ontmoetingsplek voor LHTB-jongeren, voorlichting over homoseksualiteit bij amateur voetbalverenigingen en theatervoorstellingen op scholen, het zijn een paar voorbeelden van wat de Regenboogsteden de afgelopen jaren hebben bewerkstelligd om de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI personen te bevorderen. Om dit beleid door te kunnen zetten, maakte minister Ingrid van Engelshoven (emancipatie) in regenboogstad Den Bosch bekend een nieuwe meerjarige samenwerking aan te gaan met deze 49 steden tot 2022.

Minister van Engelshoven: 'Op dit moment doen er 49 grote en kleine steden mee, maar als ik kijk naar de lijst van de grootste 50 gemeenten van Nederland mis ik nog een aantal steden. Ik roep daarom ook de nieuwe colleges van de steden Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Ede, Emmen, Gouda, Haarlemmermeer, Nissewaard, Roosendaal, Velsen en Vlaardingen op om zich na de verkiezingen ook aan te melden en zich in te zetten voor de sociale acceptatie van LHBTI’s,' aldus Minister Van Engelshove.

Emancipatie kan in theorie geregeld zijn maar nu de praktijk nog. Soms ergeren mensen zich een beetje als anderen zich heel overdadig profileren maar ook zij doen op hun wijze hun beste best. Laten we elkaar de ruimte geven om te leven en laten leven.     .