• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Dit zijn de toekomstbouwers (deel 1)

In de vijfdelige televisieserie De toekomstbouwers interviewt Wilfried de Jong acht jonge ontwerpers met ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. Het zijn Roos Meerman, Mick Geerits, Amber Jae Slooten, Pim van Baarsen, Teresa van Dongen, Wouter Corvers, Lex Hoefsloot en Govert Flint. Hun visie en werk is te zien van 23 t/m 27 oktober 2018 om 22.55 uur op NPO 2. Daar presenteren deze toekomstbouwers hun laatste ontwerpen op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Hoe ziet de toekomst er volgens hen uit? Wat zijn hun persoonlijke drijfveren? De driekoppige vakjury, onder leiding van Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen, kiest per afleveringen één finalist. De andere juryleden zijn kunstenaar/filosoof Koert van Mensvoort en architect Afaina de Jong. In een extra lange finale-aflevering op zaterdag 27 oktober wint één van de vier finalisten het VPRO Toekomst Bouwdepot ter waarde van 10.000 euro.

Mick Geerits presenteert op de Dutch Design Week Augmented Nature. Met dit ontwerp wil hij de biodiversiteit waarborgen door bedreigde diersoorten te helpen die belangrijk zijn voor ons ecosysteem. Geerits ontwierp hiervoor een zogenaamde biotag, een robotische tool die aan een dier wordt vastgemaakt. Deze tool zorgt er niet alleen voor dat we het gedrag van dieren kunnen aflezen, maar ook dat we informatie met het dier kunnen delen zodat het dier zijn gedrag dat belangrijk is voor het ecosysteem effectiever voortzet op de juiste plek.

In Eindhoven presenteert Mick Geerits de biotags voor de walvis en de pekari, ofwel navelzwijn. Mick Geerits studeerde industrieel design in Eindhoven en Innovation Design Engineering aan de Royal College of Arts & Impereal in Londen.

Roos Meerman presenteert op de Dutch Design Week KozieMe en KozieWe, een kussen en een wandkleed met ingebouwde luidspreker en bedoeld voor mensen met dementie of een meervoudige handicap. Door het kussen of het wandkleed aan te raken komt er muziek of andere geluiden vrij. Bijvoorbeeld geluiden uit het bos of de stad: het buitenleven komt even binnen. Herkenbare geluiden kunnen zo sterk verbonden zijn met een herinnering dat wetenschappers spreken van een ‘music evoked autobiographical memory’.

Dit houdt in dat de herinnering zo sterk met bepaalde geluiden verbonden is, dat je hier gelijk aan denkt wanneer je deze geluiden hoort. Bij mensen met dementie is het oproepen van deze muziekherinneringen een mooie manier om even naar vroeger te gaan en zich weer even in een vertrouwde omgeving te wanen. Roos Meerman studeerde in 2014 af in de richting Product Design aan ArtEZ in Arnhem.

(Kanttekening van onze redactie: Met deze artikelenserie hopen wij vele bezoekers te kunnen inspireren. Mensen die vol energie met hun concept aan een betere toekomst op onze wereld proberen te bouwen en niet te vergeten hun achterban die hun daarbij vol vertrouwen bijstaat staan zonder uitzondering hoog bij ons hoog genoteerd.)

Meer info van 23 t/m 27 oktober 2018 om 22.55 uur op NPO 2