• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Open Atelier WG lanceert creatieve stortvloed

  AMSTERDAM - Op zondag 4 november van 12 uur - 18 uur kunnen kunstliefhebbers nagenoeg verdwalen temidden van een fantastische stortvloed van het werk van 30 ateliers waarvan de creatieve bezetting zal verrassen en verbazen. Waar vind je zoveel design, film, keramiek, schilderijen, sieraden, illustraties, tekeningen, fotografie, multimedia, toegepaste kunst beelden en installaties bijeen?

De expositie bíedt zeker 'voor ieder wat wils' en zal als eerder weer heel veel belangstelling weten te trekken. Eén van de creatieve deelnemers werd eerder door de kunstcriticus Aernout Hagen in Kunstbeeld als multitalent bestempeld. Tina van Turnhout kan tekenen, schilderen, theater maken, fotograferen, fotograferen, films maken en gedichten schrijven. Waar dat gebeurde?

Ze werkte als decorontwerper, onder andere voor de opera Arabousa in 1985. Dat leidde tot een serie van 35 schilderijen, waarvan er zes in New York werden tentoongesteld in de Dranoff Gallery. Haar wortels in de film- en theaterwereld zijn nog steeds terug te vinden in haar huidige werk, waar ze foto's van zichzelf toevoegt aan geschilderde (fantasie)landschappen. Ze heeft zichzelf ook toegevoegd aan foto's die ze zelf maakte van 8mm-films die ze in de jaren zeventig of in zeldzame oorlogsdocumentaires uit de jaren veertig van de vorige eeuw maakte. Daar speelt ze de rol van toeschouwer en reiziger die tegelijkertijd regisseur en acteur is.

Haar atelier is gevestigd in een voormalig ziekenhuis in het centrum van Amsterdam. Het is daar een beetje een ' kunstzinnig dorp' wat ze deelt met een groot aantal geïnspireerd werkende kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve bedrijven.

Tina van Turnhout werkt hard aan het verbreden van haar kennis. In haar fotocollages en series heeft zij daardoor een breed scala aan materialen en technieken kunnen gebruiken. Daarin legt zij op onbevangen wijze haar visie op haar onmiskenbare eigen plaats in de wereld en toont ze een sterke persoonlijke betrokkenheid bij het soms ongemakkelijke lot van anderen.

Deze sociale instelling en de poëtische vormgeving daarvan zorgen ervoor dat haar schilderijen mensen kunnen ráken.

EXPOSITIE OPEN ATELIER WG VOL CREATIEVE AKTIVITEIT OP ZONDAGMIDDAG 4 NOVEMBER ... OOK TINA VAN TURNHOUT IS ÉÉN VAN DE 30 EXPOSANTEN ...