• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Marlies Dekkers: De spiegel is boos

  De bekende lingerie-specialist Marlies Dekkers heeft heel wat keren vrouwen en meisjes in haar winkels twijfelachtig naar hun eigen body in de spiegel zien kijken. Hoe vaak zal zij niet hebben moeten aanhoren dat meisjes en vrouwen niet blij met hun eigen lichaamsvormen zijn. Hoeveel aanmerkingen heeft zij in al die jaren gehoord waarin zij mooie lingerie ontwerpt voor al die dames die onzeker of ontevreden en soms zelfs kwaad in de spiegel keken.

Ze hoorde hoe ze tegen hun spiegelbeeld boze aanmerkingen op zichzelf maakten ... terwijl dat volkomen onnodig was. Nee... Ze leken niet exact op het toverpoppetje uit het modebeeld: de veel bewonderde Barbie zowel in blond-blank uitgevoerd of op de prachtige Barbie-poppen met een donkere huidskleur in diverse variaties met hun fantasierijke zwarte kapsel. Ze begrepen namelijk gewoon niet dat ze niet op zo'n ideaal hoeven te lijken omdat ze zelf altijd al prachtig zijn. Maar ze kijken naar zichzelf door een hele rare bril. Ze zien zichzelf niet echt. Voor Marlies Dekkers was dit niet meer om áán te zien en áán te horen. Daarom liet zij de spiegel eens praten... Hoor maar eens wat die te zeggen heeft !

Ik ben boos, razend, woedend! IK NEEM ONTSLAG. Ik heb er zo vreselijk genoeg van. Ik ga een ander baantje zoeken. Solliciteer wel als reflector ofzo. Of ecoratie. Hang mij maar in een kerstboom. Met jullie wil ik niets meer te maken hebben. Ik heb jullie jaren bekeken, beschenen en bespiegeld. Ik heb jullie jezelf getoond. Jullie blikken ontvangen, jullie twijfels weerkaatst. Ik heb jullie gescheld en geschreeuw aan moeten horen, jullie tranen opgevangen.

Mannen kijken naar mij, lachen, kloppen op hun borst en stappen de wereld in. Maar jullie. Jullie draaien, dwalen en dralen. Ik zie jullie kont van bijna meer kanten dan ie heeft.Ik ken elke put, deuk, kwab op jullie imperfecte lichaam. Van iedere rimpel krijg ik een close-up. Ik heb het er zó mee gehad. Al die tijd was ik jullie instant-selfie. En ik weet dat ik onaardig ben nu. Ik geef jullie de schuld, maar ik moet ook aan zelfreflectie doen. Ik houd jullie tegen. Ben het obstakel tussen jullie en de wereld. En ik snap ook hoe het komt.

Jullie worden gebeeldbombardeerd. 1000 keer vaker dan mannen zien jullie voorbeeldige voorbeelden, sprookbeelden waar niemand aan kan voldoen. En daar confronteer ik jullie mee. Daarom haten jullie me. Terecht misschien, maar ik ben zo moe, zo moedeloos. Ik wil jullie niet depressief maken, of jullie tijd verspillen. Bijna de helft van jullie is ongelukkig met mij en naarmate jullie ouder worden stijgt dat percentage. Door mij gaan jullie de wereld niet in, waar mannen zich wel in bewegen.

Dus ik ga. Misschien pleeg ik wel scherfmoord. Laat ik mezelf barsten. Zie dit dan als mijn afscheidsbrief. Vaarwel, wrede, weifelende wijven. Ik meende het goed met jullie. Met jullie mooie ronde konten, jullie machtige prachterwerken, roomtieten, boterbuiken om te likken. Jullie geloven me niet, dat weet ik. Maar één ding wil ik naar jullie terugkaatsen en ik hoop dat je het kunt zien: vrouwen moeten ophouden met niet van zichzelf houden.

Dat is de reden dat ze niet de baas van de wereld zijn. Omdat ze hun pas inhouden, om vol twijfel in een winkelruit te kijken, zullen ze altijd een stap achterlopen. Vrouwen, houd op met niet van jezelf houden. Begin met leven. Begin met bouwen. Een altaar voor jezelf, kniel voor je eigen lichaam, aanbid die borstbilbuiken en buig voor niemand. Zeker niet voor je spiegel.
VOOR DE VROUWEN VAN DE WERELD

Ronde ronde konten... Machtigeprachterwerken... Boterbuiken...

SPIEGELTJE SPIEGELTJE ... Zo luidt de waarschuwing van Marlies Dekkers die geïnspireerd werd opgeschreven door Stella Bergsma.