• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Macht vraagt sterke benen maar verbetering is altijd mogelijk

  Google is een onderneming die heel machtig is want door Google kunnen mensen en reputaties sterker worden maar ook kunnen berichten en opinies op Google het tegendeel bewerkstelligen. Dat gebeurt nu eenmaal niet altijd als een soort administratieve boekhouding maar ontstaat ook door de mensen die Google opbouwen.

Daarover wordt altijd gezegd dat het om algoritmes gaat maar ondanks een streven naar zoveel mogelijk zakelijke objectiviteit gaat het natuurlijk ook om mensen die hierin een positie innemen. Daarbij tellen inspiratie, emoties, visie en financiën mee. Dat maakt het geheel daardoor ook tot een zich ontwikkelend vitaal stelsel. En natuurlijk moeten mensen daarin machtige keuzes kunnen maken. Hoe hou je dat vol zonder je zelf te verliezen? (We zijn allemaal maar mensen toch... Hoewel je daarna ook met jezelf moet leven want alles heeft een prijs zoals veel mensen al te goed weten). 

De situatie is namelijk zo dat de Google-topman Sundar Pichai nu plannen zal gaan opstellen naar aanleiding van de Walk Out vorige week, waarbij 20.000 Google-werknemers hun bureaus verlieten om te protesteren tegen de manier waarop het bedrijf klachten over seksuele misdragingen afhandelt. Ook in de Amsterdamse Zuidas werd geprotesteerd.

Misschien zouden zulke verhoudingen alleen kunnen veranderen als mensen in machtige posities tijdelijk hun taak mogen of kunnen verrichten.

Directe aanleiding van alle sores was de vertrekregeling die Google heeft getroffen met twee directeuren die waren beschuldigd van seksuele intimidatie. Na de onthullingen over het afdwingen van relaties liet topman Pichai aan zijn personeel weten dat 48 mensen bij Google zijn ontslagen vanwege seksueel misbruik. Dertien van hen werkten als senior manager of hoger.

Het personeel constateert verder ook ongelijke behandeling en betaling. Slechts 31 procent van Google wereldwijd is vrouw, en niet meer 25 procent van het management. Misschien is dit een situatie die zich in de hele wereld voordoet maar leuk is anders.

De medewerkers eisen nu een openbaar rapport over seksuele intimidatie, een einde aan de gedwongen bemiddeling bij intimidatie en discriminatie, gelijke lonen en kansen voor iedereen en een uniforme en anonieme klachtenprocedure. En zeker niet onbelangrijk ook: promotie van Google’s diversiteitsdirecteur.

Het zijn eisen van de medewerkers die verwijzen naar een eerlijk en sociaal ideaal dat moeilijk bereikbaar zal zijn in een bedrijf waar macht zoveel verschil maakt maar het streven ernaar en de wens vorm geven heeft zeker al een zeer positieve uitwerking.

KUNSTWERKEN KUNNEN MET HUN EXPRESSIE ZONDER VEEL WOORDEN WAARHEDEN VERTOLKEN...