• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Red moedige advocaat en Asia Bibi en hun familie

  VIANEN - Het was koud afgelopen zaterdag: een paar graden boven nul. Ik was blij rond zeven uur ‘s avonds het warme Schipholgebouw binnen te lopen. En daar stonden we dan: Jan Dirk en ik voor de deuren van Aankomsthal Twee. Het is donderdag 8 november 2018. Om tien voor acht gaan die deuren voor de zoveelste keer open. En daar is Saif-ul-Malook, de advocaat van Asia Bibi! We omhelzen elkaar.

Maar: géén bagage, géén warme jas, hij had alleen een plastic tasje in de hand! Wij vroegen: "Waar is je bagage? ... Die had hij niet... In Nederland zou hij Geert Jan Knoops, Gerard Spong of Wim Anker heten. En hier stond Malook dus die ALLES had achtergelaten in Pakistan. Hoe kon het zo ver komen? Ik heb de advocaat Malook voor het eerst in november 2015 in het Pakistaanse Lahore ontmoet. Hij vertelde toen dat hij de christelijke Asia Bibi vanuit een diepe overtuiging hing verdedigen. Mensenrechten en godsdienstvrijheid zitten bij deze advocaat in z’n DNA. En hij is nota bene wel een moslim advocaat!

Sindsdien hebben we contact. Exact op de dag af een jaar geleden sprak ik hem opnieuw in Lahore. Hij had toen z’n pleitnota bij het Hooggerechtshof ingediend. Hij had goede hoop dat Asia Bibi zou worden vrijgesproken. Maar dat zou ook voor hem grote persoonlijk gevolgen gaan hebben. Op maandag 8 oktober jongstleden hield het Pakistaanse Hooggerechtshof eindelijk de hoorzitting over Asia Bibi! Zij, al zo veel jaren in een cel, veroordeeld tot de dood vanwege zogeneemde godslastering maar de advicaat Malook berichtte mij opgetogen, dat hij binnen enkele weken Asia’s vrijspraak verwachtte.

Twee dagen later kreeg ik om kwart voor zes ’s morgens een SMS van Malook: Asia komt vrij! Hervormingsdag werd bevrijdingsdag. Maar nog niet voor Malook en ook niet voor Asia Bibi. Malook vluchtte naar diverse ambassades, Asia bleef nog in de cel.

De Italiaanse ambassadeur verleende Malook een visum en zo vloog hij op die koude zaterdag via Rome naar Schiphol. Daar stond hij dan. De beroemdste advocaat van Pakistan. In z’n kleren die hij al vier dagen aan had. Met een plastic tasje en z’n scheerapparaat.

Gelukkig waren de winkels op Schiphol nog open dus we zijn eerst met hem gaan shoppen: een winterjas, sokken, hemden, onderbroeken en een koffertje. Hoe nu verder?
Nederland zou wat mij betreft deze moedige advocaat permanent verblijf dienen te geven. En z’n vrouw en dochtertje, die nu nog in Pakistan zijn, ook. En diezelfde inspanning wens ik ook ontzettend graag voor Asia Bibi en haar gezin!

Komende week houdt het Europees parlement in Straatsburg mede op mijn verzoek een debat over Asia Bibi en de situatie van christenen in Pakistan. Hard nodig en heel goed; ja beslist! Maar méér nog dan praten zijn nú acties nodig:

Asia Bibi en haar gezin moeten onderdak krijgen in Europa...
Laat Nederland advocaat Malook en zijn gezin hier permanent verblijf geven...

Tenslotte én vooral blijft ons gebed nodig! De levens van de families van Asia Bibi en haar advocaat Malook zijn radicaal veranderd. Christenen en andere minderheden in Pakistan maken gevaarlijke tijden door. Bid voor hen! En voor de regering Kahn. En voor de moedige rechters die Asia Bibi in een historisch vonnis hebben vrijgesproken.
Mijn diepe respect voor hen, en voor Saif-ul-Malook!

TOESPRAAK EN SMEEKBEDE DOOR PETER VAN DALEN, EUROPARLEMENTARIËR VOOR CHRISTENUNIE-SGP, IN DE GROTE KERK TE VIANEN OP DONDERDAG 8 NOVEMBER 2018

FOTO: PETER VAN  DALEN EN DE ADVOCAAT DIE ALLES MOEST ACHTERLATEN OM .... ZIJN PLICHT TE KUNNNEN DOEN... :