• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Iris Schomaker – Walking the Line

  Reflex Gallery Amsterdam opent tijdens Amsterdam Art Weekend 2018 een tweede solo-expositie van de Duitse kunstenaar Iris Schomaker. Na een succesvolle eerste tentoonstelling vorig jaar, presenteert de galerie ook nu weer uitsluitend nieuw werk op papier: vier grote werken (circa 240 x 160 cm), enkele kleinere werken en een serie portretten.

De werken in 'Walking the Line' zijn een zoektocht naar balans; in vorm, compositie en expressie. In haar abstracte figuren en geometrische vormen is de werkwijze van Schomaker zichtbaar: een verkenning van lijnen, met als doel een evenwicht te vinden.

Ieder werk is opgebouwd uit dunne lijnen van houtskool, volle stroken en subtiele penseelstreken. Daarbij is het hele proces van schets tot schilderij te zien. Door eerdere verflagen over te schilderen of juist zichtbaar te laten creëert Schomaker een gevoel van beweeglijkheid, vooral in de figuren. Hiermee verbeeldt zij de tijdelijkheid van hun houding, maar toont zij ook de cadans van het geleidelijke artistieke proces.

Lijnen worden vormen, objecten en figuren. De androgyne karakters van Schomaker zijn introspectief; in contemplatieve houding bevinden zij zich in een serene omgeving. Leunend tegen een keukenmuur, zittend op een stoel of liggend op een sofa. Ze zijn alleen of soms in gezelschap van een zwarte vos.

Gezichten blijven onscherp om klassieke beeldtaal te vermijden en openheid toe te staan, met ruimte voor identificatie. Voor Schomaker zijn deze momenten van rustige reflectie van groot belang, omdat we onszelf in stilte pas werkelijk leren kennen.

Haar nieuwe werken nodigen uit om te vertragen, te reflecteren en voor een ogenblik de wereld aan ons voorbij te laten gaan...

Iris Schomaker (Stade, 1973) woont en werkt in Berlijn. Ze volgde kunstopleidingen in Kiel en Hamburg, Trondheim en Bergen, Noorwegen. Haar werk is te zien geweest op prestigieuze galeries en exposities. Zij exposeerde al eerder bij Reflex Gallery Amsterdam (2017). Haar werk is daarnaast opgenomen in collecties van private en publieke verzamelaars.

De expositie bij Reflex Gallery is te zien van 23 november 2018 tot en met 12 januari 2019.

AFBEELDING: IRIS SCHOMAKER - THE SWIMER AND THE FOX 2018 (249 x 185 cm) -
Courtesy Reflex Gallery Amsterdam.jpg