• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Media anders belicht

  Journalist en tv-presentator Philip Freriks heeft op een merkwaardige manier te horen gekregen dat hij zijn laatste column voor de radio-uitzending OVT heeft gemaakt. In het radioprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 namen de presentatoren na het voorlezen van de column afscheid van hem.

Philip Freriks had daar duidelijk niet op gerekend. De zaak is later uitgepraat en bevindt zich nu in een verzoenende fase. Volgens de presentor van het programma 'dacht men dat Philip Freriks er zelf voor gekozen had op deze manier afscheid te nemen.' Uiteindelijk bleek 'het voorval op een ernstige miscommunicatie te berusten' en bood de VPRO excuses aan. 'Wij willen niets liever dan dat Freriks bij ons blijft als columnist," luidde hun geschrokken commentaar.

En schrikken mág als je op die onbehouwen grove manier iemand die zo geliefd is bij veel luisteraars de laan uitstuurt. Enkele dagen geleden hoorde ik hoe in een radio- nachtprogramma een vrouwelijke presentatrice de wacht werd aangezegd na 2 jaar functioneren tot volle tevredenheid. In dit laatste programma had zij één gast; een psycholoog die haar allemaal vragen stelde.

Het bleek dat zij weg moest om dat nu een ander haar plaats mocht innemen. De psycholoog tevens gast begon haar allemaal vragen te stellen over hoe zij zich NU voelde... Hij vroeg haar naar haar hobbies en wilde alles weten over hoe zij privé in het leven stond. Er kwamen nog wat collega's en leidinggevenden aan het woord die haar beschreven als iemand diezij hartelijk, knap en slim vonden. En super-betrouwbaar. Als je er naar luisterde dacht je": "Hoe kun je zo iemand de laan uitsturen? " Een groot bedrijf moet toch aan zo'n talent volop kansen kunnen bieden?

Ook denk je als luisteraar: "Waarom zou ik bij een ontslag mijn rotgevoel moeten beschrijven en uitstallen voor half radio-luisterend Nederland?" Ik weet wel dat het antwoord wordt dat dat een therapeutischde manier is om 'je gevoel te verwerken'. Dat soort antwoorden kennen we wel maar we denken ondertussen dat die persoon zich dan groot moet houden en later geen beklag meer kan doen over de voormalige werksituatie.' Hierbij tekenen wij aan dat lang niet iedereen achteraf over van alles klaagt maar de mogelijkheid is op deze manier wel volledig en bekwaam uitgesloten.

We krijgen zo een blik achter de schermen en zien hoe bepaalde omroep-organisaties werken. Dit gebeurt volgens een trend die in onze maatschappij is binnengeslopen als een dief in de nacht.

Het is het allerergste als je geliefde per mail digitaal jullie verhouding verbreekt. Maar ook een dringende afspraak op het laatste moment annuleren. En iemand per mail of in een openbare uitzending laten weten dat zij of hij aan de kant wordt gezet. Het is allemaal een vorm van openbare terechtstelling.

Zoals onze redacteur opmerkt: Het is een guillotine 2.0...

Wordt het niet eens tijd dat deze processen op een diplomatieke en volwassen wijze worden herzien met de etiquette in het achterhoofd?