• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Liefdesverklaring van Humanistisch Verbond

BN'ers komen met tegengeluid op de omstreden Nashville-verklaring die homo's en transgenders niet buitensluit maar ze geen seksleven en of huwelijk gunt. Oud-politicus Boris van der Ham heeft op de site van het Humanistisch Verbond De Liefdesverklaring geplaatst die door honderden bekende Nederlanders reeds is ondertekend.

In De Liefdesverklaring wordt geconcludeerd dat liefde van alle tijden is en dat een hang naar het verleden ervoor zorgt dat mensen weer in beknellende hokjes worden gedrukt. "Het is van belang de vrijheid te verdedigen om lief te hebben naar eigen wens. Daarom deze verklaring. Een liefdesverklaring aan mensen en een liefdesverklaring aan de vrijheid."

Het Humanistisch Verbond nodigt iedereen die vrije liefde een warm hart toedraagt uit om de verklaring te ondertekenen. De verklaring bevat 10 punten.

1. Wij bevestigen dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn.
2. Wij bevestigen dat mensen op verschillende wijzen elkaar liefhebben en lichamelijk tot elkaar kunnen worden aangetrokken. Alle mensen moeten in vrijheid kunnen zijn wie ze willen zijn.
3. Wij bevestigen dat seksualiteit altijd een wederzijds vrije keuze moet zijn.

4. Wij bevestigen dat seksualiteit een bijdrage levert aan een betekenisvol, vreugdevol en mooi leven.
5. Wij bevestigen dat er mensen zijn die van gender willen veranderen, en bevestigen hun recht dit te doen.
6. We ontkennen dat mensen hun geaardheid moeten verbergen of afzweren.

7. Wij bevestigen dat het huwelijk een keuze is tussen vrije mensen – hetero en homo – die met elkaar een liefdevol en verantwoordelijk verband aan willen gaan.
8. Wij bevestigen dat er ook andere vormen zijn waarin mensen liefdevol samenleven en voor elkaar zorgen.
9. Wij bevestigen dat liefde de belangrijkste basis is voor het opvoeden van kinderen. Vrouwen en mannen – ongeacht de vorm van hun onderlinge relatie – zijn daartoe in staat.

10. Wij bevestigen dat ieder vrij is in het vormgeven van het eigen leven, en dat er zowel in wetgeving als in sociaal verkeer geen directe of indirecte dwang of uitsluiting plaatsvindt.

De Liefdesverklaring is een antwoord op de omstreden Nashville-verklaring, ook wel het 'homohaatmanifest' genoemd. Het pamflet werd begin dit jaar gepubliceerd en gaat vooral in op de Bijbelse seksualiteit. In de verklaring staat dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Ook wordt gesuggereerd dat daar genezing voor mogelijk is. Het manifest, dat bestaat uit 14 artikelen, keurt naast homoseksualiteit ook transgenderisme en polyamorie af.

Het Openbaar Ministderie gaat onderzoeken of de Nasville-verklaring strafbaar is.

Boris van der Ham zegt dat ieder mens recht heeft op een eigen mening (dat is trouwens in het eerste artikel van onze grondwet bepaald) maar 'dat het altijd mogelijk moet zijn daar een tegengeluid tegenover te kunnen stellen'.

Hij merkte eveneens op dat in bepaalde religieuze kringen wordt gedacht dat het accepteren van homo- en transgenderseksualiteit de consequentie zou zijn van het gebrek aan moraal van ongelovigen. Maar de liefdesverklaring is zowel door minder- als anders gelovigen en ook ongelovigen ondertekend. Als ook door tal van dominees.

...WHAT 'S NEW PUSSYCAT....

...ILLUSTRATIE: BEN HEYTZE