• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

FOAM: Erwin Blumenfeld in Color

  De expositie in Foam tont Erwin Blumenfeld in Color toont met His New York Years  duurt van 15 februari - 14 april 2019. De Duitse modefotograaf Erwin Blumenfeld (1897-1969) is een van de meest gevierde en best betaalde modefotografen van zijn tijd. Hij werd vooral bekend vanwege zijn oeuvre in zwart-wit, maar de tentoonstelling in Foam richt zich op de kleurenfotografie die hij in zijn periode in New York ontwikkelde (1941-1960) en hem wereldwijde erkenning bezorgde.

De unieke stijl van autodidact Erwin Blumenfeld is van grote invloed geweest op de modefotografie in tijdschriften als Harper’s Bazaar en Vogue. Foam toont zo’n tachtig kleurenafdrukken, een aantal vintages uit zijn periodes in Amsterdam en Parijs in zwart-wit, vitrines met originele tijdschriften en de een aantal van zijn experimentele fashion films.

Erwin Blumenfeld werd geboren in Duitsland. In 1918 verhuist hij, toen al schilder en enthousiast fotograaf, naar Nederland om met de Nederlandse Lena Citroen, het nichtje van zijn goede vriend en kunstenaar Paul Citroen te trouwen. In Amsterdam opent hij Fox Leather Goods, een lederwarenwinkel op de Kalverstraat. Wanneer hij in het winkelpand een donkere kamer ontdekt, stort hij zich weer op fotografie en begint hij met experimenteren. De portretten die hij schiet, stelt hij tentoon in de etalage van zijn winkel. De foto’s worden al snel populairder dan zijn lederwaren.

In 1936 gaat zijn zaak failliet en besluit hij om het erop te wagen in Parijs, stad van de mode en de kunsten. In de eerste jaren van zijn carrière in de modefotografie in Parijs werkt hij alleen in zwart-wit. Vrouwelijk naakt is zijn favoriete onderwerp, zoals voor veel fotografen in die tijd.

Het vrouwelijk lichaam vormt de kern van zijn experimenten met fotografische technieken als dubbele belichting, vervorming, solarisatie en chemische effecten. Maar vanaf het moment dat kleurenfotografie tot de mogelijkheden behoort, transformeert hij zijn originele composities in zwart-wit naar kleur. Met als uitkomst een caleidoscopisch oeuvre.

FOAM: Erwin Blumenfeld in Color - His New York Years
Expositie 15 februari - 14 april 2019

Dagelijks open van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.
Keizersgracht 609 - 1017 DS Amsterdam

Pat Blake for Vogue NY, 1954 © The Estate of Erwin Blumenfeld