• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Raadslid Marianne Poot: Pak plofkraken aan

  AMSTERDAM - Raadslid Marianne Poot gaat een aantal mogelijk te nemen maatregelen indienen bij de gemeenteraad, die plofkraken in de stad effektiever moeten tegengaan. Het huidige beleid zou er volgens Marianne Poot voor zorgen dat criminelen voor zwaardere explosieven kiezen.

"In plaats van gasexplosies kiezen plofkrakers tegenwoordig vaker voor zware explosieven, zoals springstof. Verschillende maatregelen, waaronder het installeren van gasneutralisatiesystemen, die zijn genomen ter voorkoming van gasexplosies, lijken er juist voor te hebben gezorgd dat er voor krachtigere explosieven wordt gekozen', constateert het VVD-raadslid. Zij verzoekt dan ook om maatregelen die zoden aan de dijk zetten. 'Want bouwkundige aanpassingen, zoals het versterken van de gevel, lokken ook het gebruik van zware explosieven uit."

En het beschadigen van biljetten, door inktcapsules te plaatsen in geldcassettes? "Er zijn echter aanwijzingen dat "ver-inkt" briefgeld kan worden gereinigd in het criminele circuit, reageert zij. "Wel zorgen alarminstallaties er inderdaad voor dat de politie direct een melding krijgt van de kraak, maar vaak lukt het toch niet om op tijd ter plaatse te zijn.'

Het plaatsen van meer mistgeneratoren zou volgens mevrouw Poot wel effectief zijn. 'Een mistgenerator zorgt ervoor dat er mist wordt verspreid op het moment dat er een inbraakalarm afgaat. Hierdoor kunnen de daders een aantal minuten niks zien, en kunnen ze het zich niet permitteren om te wachten op het wegtrekken van de mist.'Dat is dan tenminste iets wat wel effektief is. "Bovendien zou een zichtbare mistgenerator op zichzelf al een afschrikkend effect kunnen hebben,"vervolgt het raadlid wat als bekend bij haar voorstellen steeds zeer welingelicht blijkt te zijn.

Naast het plaatsen van zulke 'mistkanonnen', wil Marianne Poot bevorderen dat er afspraken gemaakt worden met banken, om pinautomaten in de publieke ruimte beter te beveiligen. 'Zij profiteren namelijk van deze automaten, maar deze brengen wel risico's voor de omgeving met zich mee.'

Wat zou je er verder nog aan kunnen doen?

"Mogelijk zouden ondernemers met een eigen pinautomaat beter geïnformeerd moeten worden over de preventieve maatregelen die zij zelf zouden kunnen nemen. Winkeleigenaren in risicovolle gebieden zouden bijvoorbeeld beveiligingscamera's en alarmsystemen kunnen plaatsen. Ondernemers zijn zich lang niet altijd bewust van de bestaande risico's, terwijl een plofkraak duizenden euro's aan schade kan veroorzaken," verklaart Mariaan Poot die plofkraken of ramkraken tot de georganiseerde misdaad rekent. "Het is daarom goed als er een landelijke aanpak komt."