• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Droefheid over Karl Lagerfeld - overleden op 85-jarige leeftijd

  PARIJS - Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. De couturier stierf in het Amerikaanse ziekenhuis van Neuilly-sur-Seine, waar hij de dag ervoor was opgenomen.Het ging al langer niet goed met de gezondheid van de hoofdontwerper bij Chanel. Vorige maand meldden nieuwsbronnen ongerust dat zij hem voor het eerst sinds zijn aanstelling bij Chanel niet zagen tijdens de modeshow van Chanel op de Paris Fashion Week.

Karl Lagerfeld werd in 1933 geboren in Hamburg, vermoedelijk op 10 september 1933 maar de exacte datum maar de exacte datum heeft hij nooit bevestigd. Hij vestigde zich begin vijftig met zijn moeder in Parijs. Daar werd hij één van de belangrijkste naoorlogse couturiers.

Zijn carriere begon in 1955 voor Pierre Balmain. Drie jaar later stapte hij over naar Jean Patou en daarna werkte hij onder anderen ook voor Valentino. Hoewel daarmee een mooie toekomst voor hem lag , ging hijin 1964 naar Italië om een studie kunst te volgen.

Drie jaar later begon hij opnieuw als fashiondesigner te werken en steeg zijn carriére als een komeet door zijn werk voor Fendi, Chloé en Chanel. Hij ontwierp een eigen modelijn startte met de Lagerfeld Gallery. Hij werd niet alleen bekend door zijn modecreaties maar ook door zijn fotografische talent. Hij was bovendien een groot lezer, had duizenden boeken en begon een eigen uitgeverij.

Een inhoudsvol leven. Veel mensen vonden hem ook interessant door zijn statige look met de aparte haarstijl en meestal een donkere zonnebril. Het zwarte pak met de hoge boord gaf hem ook iets onbereikbaars. Karl Lagerfeld was niet alleen een groot couturier, fotograaf en designer maar ook een uitstekende tekenaar. Het is moeilijk om de ongelooflijk gedisciplineerd werkende en actieve kunstenaar en ondernemer Karl Lagerfeld terug te plaatsen in een enkelvoudig spoor.

Hij is een veelzijdig getalenteerd personage met een duidelijke politieke mening die hij ook best durfde te verkondigen ook als lang niet iedereen zijn visie zo graag hoorde. Daarnaast wist ook niemand zeker hoe oud hij exact was en toonde hij zich soms weer heel gesloten.

En nu hebben we op dinsdag 19 februari 2019 - zojuist- met grote droefheid kennis genomen van het overlijden van die bijzondere creatieve man die zijn leven had omringd met een geheimzinnig aura. Vanaf de dag van zijn geboorte, door velen bepaald op 10 september 1933, tot aan zijn intieme leven, omringden ook vele geheimen hem die hij met zich mee zal nemen.