Introdans danst 5★★★★★

  In de vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, laat Introdans zijn dansers de sterren van de hemel dansen. Het programma 5★★★★★ toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is. Variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit.

Naast Mauro de Candia’s beeldschone interpretatie van De Stervende Zwaan in La Morte del Cigno, bevat de voorstelling maar liefst vier nieuwe werken voor Introdans.De nieuwe werken zijn gecreëerd door Jiří Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh. Choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en hun publiek raken. 5★★★★★ gaat in première op 16 februari 2018 en de voorstelling is tot en met 15 juni 2018 te zien.

Het grootst bezette ballet van de voorstelling 5★★★★★ bestaat uit de choreografie Loin. Met deze Nederlandse première neemt Introdans (na In Memoriam en Orbo Novo) opnieuw een creatie van de internationaal bejubelde Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui op het repertoire.Loin gaat over afstand, tussen individuen, landen en culturen, maar vooral over wat ons mensen bindt. Met een grote cast van alle dansers op toneel, met dans, zang en teksten in Chinees, Albanees en Nederlands is Loin uniek als ervaring.

De contrasterende elementen van de 17de-eeuwse muziek Die  Rozenkranzsonaten met het decor van een Moorse muur en de Japans geïnspireerde kostuums integreren uiteindelijk tot één esthetiek.

Introdans-premières:
Dream Time komt uit Kyliáns lyrische periode. De meesterchoreograaf zette zijn werk op muziek van Toru Takemitsu. De lichte noot in dit programma is afkomstig van de Vlaamse choreograaf Ben Van Cauwenbergh. In het juweeltje Les Bourgeois geeft Van Cauwenbergh een speelse vertaling in dans van Jacques Brels gelijknamige lied.

Introdans heeft maar liefst negen werken van de Amerikaanse choreograaf Robert Battle op het repertoire en met Unfold komt de teller op tien. Het duet schetst een beeld van een nieuwe liefde, maar in plaats van een dartelende kalverliefde is de liefde intens, hartstochtelijk en misschien ook wel beladen.

Dream Time  - Jiří Kylián (Introdans-première), Loin  - Sidi Larbi Cherkaoui (Introdans-première), Les Bourgeois  - Ben Van Cauwenbergh (Introdans-première), Unfold - Robert Battle (Introdans-première), La Morte del Cigno  - Mauro de Candia.
Première 16 februari 2018 | Speelperiode t/m 15 juni 2018

INTRODANS BEWEEGT JE
Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.

... IN LOIN VAN SIDI CHERKAOUI KOMT DE WERELD SAMEN ....

FOTO: HANS WITHOOS