Jan Janssen komt naar Bike MOTION Benelux

  UTRECHT - Vijftig jaar geleden, in 1968, won Jan Janssen als eerste Nederlander ooit de Tour de France. Ter gelegenheid daarvan komt Jan Janssen Fietsen met een speciale Limited Edition. Deze splinternieuwe fiets wordt op het fietsevent Bike MOTION Benelux officieel onthuld. Bike MOTION wordt van 2 tot en met 4 maart in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

Zoon Pierre Janssen wil nog niet al te veel kwijt over alle festiviteiten rond deze mijlpaal in de Nederlandse fietshistorie. "We komen met een Limited Edition. Daar valt heel veel over te vertellen, maar dat houden we nog even voor ons zelf. Ik wil wel een tipje van de sluier oplichten. Het is een high end fiets met - jawel - een stalen frame. Daar zijn er meer van, maar het blijft apart. Een fiets van hetzelfde materiaal als waarmee mijn vader de tour won."

Pierre Janssen wil er nog niet al te veel over zeggen maar 'het zou mooi zijn als mijn vader de nieuwe fiets officieel zou onthullen op de BIKE MOTION'. "Ik beloof niks. Hij heeft op zijn 78ste een drukke agenda, hij komt in ieder geval naar de beurs", aldus Pierre.

De organisatie is er trots op dat Jan Janssen Fietsen na een paar jaar afwezigheid weer terug is op de beursvloer. Pierre Janssen: "We zijn er drie jaar niet geweest. Het idee achter de beurs is veranderd. We zien weer nieuwe mogelijkheden. Het gaat ons niet eens zozeer om de grote aantallen, we zijn vooral op zoek naar geïnteresseerde fietsliefhebbers. Die verwachten we op Bike MOTION tegen te komen."

FOTO: JAARBEURS BIKE MOTION