Paleis Het Loo bezoekt kasteel Cannenburch

  APELDOORN / VAASSEN – Tijdens de vernieuwing en verbouwing van museum Paleis Het Loo biedt kasteel Cannenburch vanaf 1 april onderdak aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van het museum.De Oranje-souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en veelal nooit eerder getoond.

Kasteel Cannenburch heeft in het verleden ook regelmatig de koninklijke bewoners van Paleis Het Loo mogen verwelkomen. In een speciale presentatie in het Bouwhuis van kasteel Cannenburch wordt een aantal bezoeken uitgelicht.

En -nog even ter herinnering - hoewel het hoofdgebouw van Paleis Het Loo de komende drie jaar vanwege de vernieuwing en verbouwing gesloten is betekent dat niet dat men hier niet terecht kan.Van 30 maart t/m 30 september is Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden allerlei publieksevenementen georganiseerd. Vanaf het paleisdak krijgen bezoekers een uniek uitzicht op ‘oud en nieuw’.

De tentoonstelling van verschillende Oranje-souvenirs is te zien op kasteel Cannenburch van 1 april t/m 31 oktober, dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur. Hierbij afgebeeld is het herdenkingsbord ter gelegenheid van het huwelijk van koning Willem III en koningin Sophie uit 1884. Eén van de eerste Oranje-souvernirs die later massaal werden geproduceerd.

FOTO: ... UNIEK WANDBORD TER GELEGENHEID VAN HET HUWELIJK VAN KONING WILLEM III EN KONINGIN SOPHIE UIT 1884 IS ORANJE-SOUVENIR ...