Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Arnhemse leeuw wereldberoemd

altARNHEM - Een bekend beeld voor filmliefhebbers: de brullende leeuw van Metro Goldwyn Mayer. Deze 'Leo the Lion' werd geboren in Burgers' Zoo en is al sinds 1957 de mascotte van de Amerikaanse filmstudio. Honderd jaar geleden op 30 maart 1913 opent Faisanterie Buitenlust, de voorloper van het huidige moderne dierenpark Burgers' Zoo, voor het eerst zijn deuren voor het publiek.

Sinds de oprichting door Johan Burgers, de eerste eigenaar en naamgever van het Arnhemse dierenpark, is het park altijd een echt familiebedrijf gebleven. Al vanaf de beginjaren baarde het dierenpark opzien door zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Burgers' Zoo kent een kleurrijke geschiedenis die het dierenpark heeft gevormd, zoals u het vandaag de dag in de bosrijke omgeving ten noorden van Arnhem aantreft.

Toen de lente dit jaar begon besloten Clemens Cornielje, Commissaris van de Koningin in Gelderland, en Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem, de oorkonde die hoort bij het predikaat ‘Koninklijk’ te overhandigen aan de directie van Burgers’ Zoo.

Inwoners van Arnhem die het verhaal kennen zijn trots op hun Leo the Lion die gedurende generaties lang in de hele wereld beroemd is geworden.