Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Efteling geeft Sprookje Pinokkio plaats in Sprookjesbos

KAATSHEUVEL - In het Sprookjesbos wordt vanaf half oktober gestart met de bouw van het nieuwe sprookje: Pinokkio. Het sprookje over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden opent in het voorjaar van 2016 en wordt het 29e sprookje in het Efteling Sprookjesbos. Het sprookje Pinokkio bestaat straks uit meerdere onderdelen, met interactieve elementen en een knipoog naar zijn Italiaanse oorsprong.

Bezoekers starten bij het huisje van Geppetto en lopen vervolgens als het ware door het sprookje heen.

Pinokkio wordt een klassiek en herkenbaar Efteling-tafereel, met drie verschillende onderdelen die gebaseerd zijn op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal. Bezoekers lopen als het ware door het sprookje heen. De start is bij het huisje van Geppetto, waar naar binnen geloerd kan worden. Vanaf daar gaat men, samen met de karakters in het sprookje, op zoek naar Pinokkio en Geppetto. Het sprookje van Pinokkio zal straks te vinden zijn tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes.
De timmerman Geppetto wilde zo graag een zoon dat hij een houten pop maakte die hij Pinokkio noemde. Toen een blauwe fee Pinokkio tot leven wekte was Geppetto zielsgelukkig. Maar de goedgelovige houten pop moest nog veel leren voordat hij een echte jongen kon worden. Daarom stuurde zijn vader hem naar school.

Onderweg haalden de sluwe Vos en de domme Kat Pinokkio over om mee te gaan op allerlei avonturen. Telkens als hij hierover loog tegen Geppetto, groeide zijn neus een paar centimeter...

Op een kwade dag kwam Pinokkio niet thuis uit school en begon Geppetto wanhopig een zoektocht over land en zee… Bezoekers die niet kunnen wachten tot het voorjaar kunnen Pinokkio nu al ontmoeten in het Efteling Theater tijdens de familiemusical die daar tot en met februari 2016 speelt.