Sheila de Vries showt mooiste creaties op de Miljonair Fair

altAMSTERDAM - Tijdens de negende editie van de Miljonair Fair in de hoofdstedelijke RAI poseert couturier Sheila de Vries met haar echtgenoot en zoon. De couture van Sheila de Vries is het resultaat van een ontdekkingstocht.

Reizen over wereld en reizen in de geest. Elk kledingstuk is het resultaat van inspiratie die ontstond door kleuren, dessins, stoffen, geuren, mensen, geluiden, muziek ergens op een plekje in de wereld.

En zo heeft elke rok, jurk, blouse, of pak zijn eigen verhaal. Het verhaal van Sheila de Vries begint in 1978 als zij samen met haar man Tom een atelier annex winkel opent in hartje Amsterdam, de Jordaan. De filosofie van Sheila is dat kleding mooi, exclusief maar ook draagbaar moet zijn, en dat niet elke vrouw maatje 38 heeft.

Sheila de Vries werd een bekende naam in de Nederlandse modewereld, mede door het feit dat ze talrijke bekende vrouwelijke tv- en theater personalities kleedde. En niet alleen kleedde ze Nederlandse celebrities maar ook sterren van wereldformaat als Jane Fonda, Barbara Sinatra en vele soap-sterren uit het Amerika van de 80-er jaren, toen ze in de USA actief was.

Sheila had zelfs enkele jaren haar eigen TV-show op Amerika’s grootste home-shopping net, bekeken door 50 miljoen huishoudens. Het reizen gaat door, haar inspiratie blijft stromen, de creaties zijn te bezichtigen (en aan te schaffen) in de winkel op de Cornelis Schuytstraat 37. Alles op maat te maken.

Een bijzonder hoofdstuk in het verhaal rond Sheila de Vries zijn haar ontwerpen voor Koningin Beatrix wat zij vanaf oktober 2003 doet.