Addy van den Krommenacker: pop-up store in Bijenkorf Amsterdam

LAREN - Wat een verrassingen in de couturewereld ook nu weer als de creatieve wereld van Addy juist voordat hij een grote show voorbereidt wordt overvallen door de financiële crisis. Iedereen weet hoe moeilijk ook voor de grote modemensen het zaken doen is in deze tijd waarin het respect voor het mooie ambacht van couture ontwerpen en maken slechts nog aan enkelen is voorbehouden. Zij weten nog wel heel goed hoe couturiers en andere betrokken ontwerpers zich voelen als hun creaties - die als kinderen voor hun zijn- niet de waardering krijgen die ze verdienen.

Na een hectische week met geldzorgen waar een creatieveling helemaal niet opgebouwd is, had Addy alsnog de grootste zorgen op zaterdagochtend, toen de wegen met sneeuw waren bedekt. Die zorgen bleken echter niet nodig. Addy’s nieuwe creaties werden, onder toeziend oog van maar liefst 750 gasten, getoond in de prachtige zalen van het Singer Museum. Het haar van de modellen werd verzorgd door het vaste L’ANZA team en de make-up door PUPA Milano.
Onder de aanwezige gasten bevonden zich onder andere Addy’s vriendinnen Anouk Smulders, Willeke Alberti, Ruth Jacott en Sandra Reemer. De catering werd verzorgd door chefkok Jeroen Robberegt van Miele in samenwerking met Scavi&Rai prosecco.
Tijdens de show, die de modellen over de catwalk door de zalen van het Singer Museum voerde, liet Addy zijn nieuwste ready-to-wear collectie en haute couture Fall/Winter zien, die geïnspireerd is op The Swinging Sixties, begin zestiger jaren. De ready-to-wear collectie is behalve in zijn zaak in ’s-Hertogenbosch ook verkrijgbaar in geselecteerde winkels. Bovendien heeft Addy van den Krommenacker vanaf 28 februari een pop-up store in Bijenkorf in Amsterdam.