'Grace Jones' op Pop-Art Coutureshow van David Paulus

AMSTERDAM - ZIJ verscheen op de show van David Paulus als een look-alike van de wereldberoemde zangeres Grace Jones die haar talloze fans over de hele wereld imponeerde door haar indrukwekkende uitstraling. Zij was het niet écht maar toch wel ook heel mooi. De vele gasten die dit weekend gedurende de show van David Paulus door Haar werden ontvangen wilden dan ook dolgraag allemaal met Haar op de foto. En dat duurde wel even want er waren heel veel mensen. Dit kleurrijke en heel open-minded publiek bezocht de Pop Art show in de grote zaal van Loods 6 in Amsterdam en maakte door hun feestelijke outfit tegelijkertijd zelf onbedoeld ook deel uit van een bijzonder creatief event.

De designer David Paulus is geboren op Curacao en heeft grotendeels zichzelf ontwikkeld tot een opmerkelijk designer in de presentatie van mode-en-kunst. Met zijn shows brengt hij steeds duidelijker art & fashion op een heel actueel terrein in beeld. Zelf noemt hij zijn werk Art Couture omdat het verhaal waarop het event is gebaseerd een veel belangrijkere boodschap bevat dan iedere creatie op zichzelf. Het gaat bij David Paulus in de eerste plaats om inhoud en effect van de artistieke creatie. En pas daarna om de commerciële kant van zijn werk.
Hij behoort tot een nieuwe generatie artiesten die hun dagelijkse bestaan vaak voornamelijk door keihard werken bekostigen vanuit andere jobs en daarna álles wat zij hebben en kunnen besteden om op een voortreffelijk niveau aan hun passie te werken.
David Paulus heeft al diverse malen een show gegeven. Onder meer op de Fashion Week in Amsterdam en de veel grotere Fashionweek in Curacao. Naast zijn werk voor enkele privéklanten boekt hij succes in een sterk opkomende kring van coloured people en daarmee verwante en sympatiserende groep vriendinnen en vrienden. Dit opvallend creatieve en ondernemende publiek genoot ook deze keer weer van zijn schilderachtige geklede danseressen die een opwindende show personifiëerden die eindigde in een inspirerende Pop Art expositie.

En tijdens die expositie kon je de kleding goed bekijken. Er waren verschillende groepen met modellen die in allerlei varianten een thema in dezelfde stof toonden aan het zeer geïnteresseerde publiek.

FOTO: SYDNEY KORSSE