Couturier Monique Collignon vecht voor duurzaam milieu

AMSTERDAM - De tijdens de Amsterdams Mercedes Benz Fashion Week in de modesociety teruggekeerde en alom hartelijk verwelkomde couturier Monique Collignon vecht voor een duurzame wereld. Heel stijlvol en stoer herplaatst zij zich met een prachtige show in de voorste rij van de Nederlandse modeprofessionals. Op het veelvuldig toegstroomde publiek en een enorme batterij persmensen maakt de strijdbare fashiondesigner veel indruk met haar couturelijn gemaakt van stoffen van gerecyclede PET-flessen, afkomstig van Waste2Wear. Een unicum...

Zij is de eerste couturier ter wereld die stoffen van gerecyclede PET-flessen, afkomstig van Waste2Wear*, in haar Haute Couture collectie heeft verwerkt. Je kunt het je nauwelijks voorstellen hoe van weggesmeten materiaal dat onze aarde verstopt en vervuilt zulke fantastisch mooie stoffen gemaakt kunnen worden. Aan die produktverandering en vernieuwende processen hebben veel knappe koppen gewerkt. En dit zal een grote opruiming van onze aarde bevorderen.
Tijdens de show schallen de opzwepende beats van niemand minder dan Tiësto door de speakers. Tiësto maakte speciaal voor Monique Collignon deze mix van zijn nieuwe album ‘Clublife vol. 4 New York City’. “Haute Couture en mijn muziek zou je misschien niet direct met elkaar linken, maar dat maakt het juist zo uniek. Het heeft de show van Monique een extra moderne twist gegeven”, reageert Tiësto.

FOTO: SYDNEY KORSSE