Monique Collignon overtreft zichzelf in grandioze coutureshow

AMSTERDAM - Monique Collignon toont tijdens de openingsavond van de Mercedes Benz FashionWeek in Amsterdam haar Haute Couture collectie winter 2015 die zo ongelooflijk mooi is dat we rustig kunnen stellen: zij overtreft hier zichzelf. De modellen schrijden dan ook vol power en zelfvertrouwen in krachtige bewegingen over de catwalk van de Gashouder.

De inspiratiebron van deze Haute Couture creaties is zowel spiritueel als concreet. Het gaat om mineralen. Een mineraal is een krachtige, natuurlijke stof en komt meestal voor in de vorm van een kristal. Iedereen die een beetje op de hoogte is daarvan weet dat kristal de steen is van het sterrenbeeld Leeuw. Het gaat hier om het teken in het hart van de dierenriem wat heel krachtig is en de sfeer van haar show past hier uitstekend bij zoals u wel aan de foto van deze schitterende creatie kunt zien.  .
Aan diverse stukken gedecoreerd met deze stenen is 250 uur gewerkt en in sommige rokken zit meer dan 60 meter stof. Alle applicaties zijn met de hand gemaakt en daarnaast zijn er meer dan 1000 ‘kristallen’ verwerkt, waarvan een groot deel Swarovski kristallen.
De modeontwerpster en haar team gingen net als iedereen tijdens een faillissement aanvankelijk door een hel. Iedereen is dolblij en enthousiast over de verrassende wijze waarop zij zich heeft hersteld met een gigantisch mooie couturecollectie.

FOTO: SYDNEY KORSSE