Ronald Kolks feestelijke cadeau couture show

NOORDWIJK - Deze keer wordt de haute coutureshow van Ronald Kolk voor winter 2015 een superfeest. In het statige Grand Hotel Huis Ter Duin in de grote zaal met honderden toeschouwers aan 4 zijden rond de enorm lange catwalk opent de show met het lied: A wonderful life... De meeslepende stem van de knappe zangeres in haar lange gouden japon accentueert het 25-jarig jubileum van Ronald Kolk die in een korte documentaire vertelt hoe hij aanvankelijk min of meer toevallig kleding maakte die graag door Amerikaanse beroemdheden werd gedragen als Bette Middler en de Pointer Sisters. Op Ibiza maakte hij kleding voor Grace Jones en Bob Marley. Terug in Nederland werkte hij met Bob Molenaar (broer van Frans Molenaar) en Mart Visser. En daarna durfde hij de stap aan om de visie die al jaren in zijn hoofd op een kans wachtte naar buiten te brengen.
Hij begon zijn eigen salon op de Amsterdamse Overtoom.

 

Daar kon hij zijn ideeën vorm geven want hij ontwierp ook schoenen en tassen. Eindelijk kon hij zijn eigen ontwerpen vorm geven. Dit is des te meer belangrijk voor Ronald Kolk omdat hij uit een theaterfamilie afkomstig is en daardoor zijn shows altijd worden verlevendig door een boeiend stuk theater.
Deze keer is zijn show in verband met het jubileum gebaseerd op cadeaux.

Het decor wordt gevormd door grote met goudpapier ingepakte pakjes. Compleet met lint met grote strik of versierd met bloemen. En alle mannequins die op de catwalk lopen zijn zelf ook een cadeau. Dat kun je zien aan hun hoeden, dopjes, grote pannekoekhoofddeksels of enorme verendecoraties. Zi behoren bij creaties in poederachtig beige, legergroen en zwart In de kleding worden. Jurken, mooie mantelpakken, broekpakken en natuurlijk feestelijke grote avondjurken komen voorbij.

De zangers van Boys Harmony and Soul begeleiden op een fantastische manier de mannequins die in zwarte of moskleurige gewaden met een overdress gedecoreerd met kristallen of stenen uitdagend over de bühne schrijden. Ook in een waanzinnig mooie lange zwartgouden lange jurk en 1-schouder sluier acterend als verheven standbeeld. Zowel qua show als qua kleding een verfijnd en 'funny' statement terug naar de tijd van de roaring twenties.

FOTO: SYDNEY KORSSE