Hoogtepunten uit coutureshow Ronald Kolk

NOORDWIJK - De vijfentwintigste couture collectie met jubileumshow van Ronald Kolk toont pakken, jurken, galajurken en heel veel flashy accessoires. Zijn couturecollectie voor winter 2015 is ondanks de vrolijke en flitsende hoeden, tassen en schoenen tamelijk streng van lijn. Na alle seizoenen van modeoverdaad die wij achter de rug hebben is de terugkeer naar de nobele essentie van het modebeeld een verademing. Wie een mantelpak aanschaft voor de winter wil graag een pak waarin je je comfortabel en prettig voelt omdat het als basis lekker zit en als je een broekpak aanschaft kun je daar best een sexy touch aan geven maar dat is dan ook net genoeg.

In deze tijd hebben de meeste mensen geen zin in veel gedoe en wil men in daily life graag relaxed voor de dag komen. Bij uitgaansgelegenheden is glamour juist weer wel in trek. Ronald Kolk brengt daarvoor glinsterend gekleurde pumps met hoge hak en daar op de hak prijkt nog een strikje. En slank afkledende zwarte met krijtstreep in goud getinte jurken en pakken. Of zwarte pakken met een heel mooi klein glittertje in de winterse stof. En een zwarte basis met een overdress met goudborduursel of kristaldessin.

Hele grote avondjurken van zijden Schotse ruit worden getoond onder begeleiding van een balletdanser in Schotse rok. Voor de Gothicjeugd zijn er lange donkere jurken met zwarte sluiers als mantel. Behoorlijk griezelig maar wel heel mooi.

En dan verschijnen de vrolijke en perfect gedisciplineerde dansers van Lucia Marthas aan het eind van het podium. Zij worden afgewisseld door een Michael Jackson imitator en een complete loepzuiver blazende fanfare stampt geheel in rood tenue met hoge hoed over de catwalk. Het is een muzikale warreling van kleur en geluid.

Het wordt een overweldigende feestelijke parade met de grote avondjurken van Ronald Kolk in goud en goud met zwart doorweven als feestelijke couture finale.

FOTO: SYDNEY KORSSE