Stephan Badal veel glanzende creaties voor de winter

ANTWERPEN - Op zaterdag 26 sept. geeft Stephan Badal een druk bezochte show te Antwerpen in Kasteel den Brandt. Zijn klantenkring is heel internationaal en bevat eveneens veel Bekende Vlamingen. Zijn hart klopt echter ook nog steeds voor ons land want zijn vertrouwde team van mannequins bestaat op enkele uitzonderingen na toch de altijd mooie Nederlandse mannequins. In zijn wintershow vallen vooral de heuplange korte jasjes van glanzend leer op. Gedragen op een rechte rok eventueel ook van glanzend leer of dito pantalon.

Een trouvaille zijn zijn suéde jas-jurken met lange rits middenvoor gesloten. Bijvoorbeeld in soepel zwart of grijs suéde uitgevoerd en gedragen met kniehoge laarzen van hetzelfde materiaal. Zijn collectie bevat veel zwart en grijs maar ook donkerrood. Bruin in alle varianten van glanzende soepel leersoorten en lak.

Voor het voorjaar jurken met driekwart mouw in lichtrood of jade met geometrisch dessin. De bruid is heel apart zonder sluier. Zij draagt daarentegen wel zwierige doorzichtige kanten sluiertjes -tot de taille- voor en achter golvend over haar fishtail-achtig belijnde witte zijden japon.
FOTO: SYDNEY KORSSE