Mart Visser kan ook artificieel bont gebruiken

Eén van onze langjarige moderelaties is helaas niet zo prettig in het zonnetje gezet. Dat kan iedereen gebeuren maar soms lukt het ook om -als je daar op gewezen wordt- een stap terug te doen. (We zijn allemaal maar mensen toch!) In onze snelle maatschappij moeten wij kunnen reageren op veranderingen. Ook succesvolle modemensen moeten zich aanpassen aan voortgaande veranderingen in mentaal en technisch opzicht.

Dat valt niet altijd mee. Laten we daar eerlijk over zijn. Persoonlijk schieten wij zelf heus ook vaak tekort. Toch moeten ook modemensen van nu actueel zijn en de taal van deze tijd spreken. Het kan nu niet zo meer zijn dat je echt bont gebruikt als je weet dat er perfekte kwaliteiten kunstbont worden geproduceerd. Mart Visser kan ook artificieel bont gebruiken.

Het is absoluut niet waar dat deze bekende modemaker dom zou zijn maar wij begrijpen en respecteren het standpunt van dé publieksverkiezing van Bont voor Dieren.
Mart Visser krijgt dit jaar de oneervolle titel Dom Bontje waarvoor dit jaar meer dan 20.000 mensen hun stem uitbrachten. Dit is een initiatief van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Zij gebruikt deze verkiezing om bekende Nederlanders te wijzen op hun verantwoordelijkheid als rolmodel.
Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren: “Ik ben blij dat het publiek massaal op de ontwerper onder de Domme Bontjes heeft gestemd. We kunnen als dierenbeschermingsorganisatie hard ons best doen de consument te overtuigen geen dierenleed te dragen, maar het zijn de ontwerpers die de toon zetten in de mode. Als bont van de catwalk verdwijnt, komt het vanzelf niet meer in de winkels. Ik hoop dat Mart Visser onze oorkonde in ontvangst zal nemen en het gesprek met ons aan wil gaan voor een bontvrij beleid.”
Juist social climbers als Mart Visser die verbazingwekkend mooi kunnen werken en zich toch nog stoer heeft weten te handhaven ondanks zeer zware financiële tijden voor de modewereld zou moeten weten dat je het in deze moderne tijd niet meer kunt maken om in echt bont gezien te worden. Dat hoort meer bij oude tijden toen er nog geen kunstbont bestond. Het is heel begrijpelijk dat in bepaalde conservatieve kringen of bij zeer onwetende mensen dit nog niet is doorgedrongen.

Maar in deze moderne tijd van wakkere snelle mensen wil je daar toch niet meer mee gezien worden! En wil je vooral de pijn niet op je geweten hebben die dieren daarvoor wordt aangedaan terwijl het ook anders kan.