Men often make passes...at girls who wear glasses

 

altAMSTERDAM- Vandaag is de Spijkers en Spijkers brillencollectie gelanceerd. Het succesvolle modeduo Spijkers en Spijkers heeft voor Specsavers een stijlvolle en krachtige brillencollectie ontworpen. De collectie die bestaat uit correctie monturen en zonnebrillen is verkrijgbaar in alle Specsavers-winkels in Nederland.


Truus en Riet Spijkers: "Een bril is al lang niet meer alleen functioneel, het is steeds vaker een modeaccessoire. Net als onze kledingontwerpen zijn de brillen uitgesproken qua vorm en stijl. Ze versterken je persoonlijkheid en maken je outfit compleet.”

Spijkers en Spijkers hebben 24 correctie monturen en 10 zonnebrillen ontworpen. De signatuur van de ontwerpers en hun voorliefde voor de jaren ’20 is duidelijk te herkennen in de brillencollectie. Krachtige vormen en geraffineerde details geven de collectie een eigen gezicht.

De brillenmonturen hebben een moderne look en zijn veelal combinaties van natuurlijk ogende materialen als Onyxzwart, ivoorwit, turtle shell, goud en zilver. De vormgeving bestaat uit een samenspel van strakke lijnen en vloeiende vormen. Een enkele bril heeft ook een edgy vlinderlook en is daarmee een mooie eyecatcher.

Gevraagd naar de voorkeur van Truus en Riet voor een bepaald model zeggen zij: “De brillen die we dragen op de campagnefoto’s. Deze hebben een strakke rechte brug, een vrij groot montuur en het hoekscharnier is een mooi ornament.”

Specsavers Opticiens heeft internationaal meer dan 1400 winkels, waarvan op dit moment meer dan 106 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik.

Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten.

De Arnhemse tweelingzussen Truus en Riet vormen sinds 2000 het label Spijkers en Spijkers. Zij worden geroemd om hun eigenzinnige vrouwbeeld en opvallende geometrische ontwerpen. Scherp, gedurfd en functioneel. Dezelfde strakke stijl is terug te vinden in de brillencollectie.