Magic Eyes and Minds!

altPetra Reijrink krijgt inspiratie voor het ontwerpen van haar nieuwe sieraden collectie tijdens haar reizen. De indrukken die ze opdoet in andere culturen, de oude en nieuwe materialen die ze er vindt en de bevlogenheid van de mensen onderweg. Alles komt samen in haar collectie Magic Eyes and Minds.

Petra bezocht dit jaar Bangkok, Tokyo, Seoul, Sjanghai, Marrakech, Marseille, Barcelona, Ibiza en Valencia. In elke plaats trof ze magic eyes and minds. Bijzondere mensen die bezield zijn van hun werk, andere talen, gewoonten, klimaat en gevoel voor pure schoonheid. In de oude en nieuwe materialen die Petra ontdekt tijdens haar zoektocht naar onderdelen, vindt ze steeds een unieke schoonheid die ze samenvoegt in haar sieraden.

Het resultaat is een enorme verzameling kettingen, ringen, oorbellen, armbanden en broches. Vol kleine en grote verrassingen.

Petra Reijrink: “Tijdens mijn reizen krijg ik veel indrukken te verwerken die ik vastleg in mijn geheugen en op beeld. Overal zoek ik naar bijzondere materialen en alles wat ik beleef en zie verwerk ik in mijn sieraden. Ik combineer oud en nieuw, omdat oud laat verlangen naar nieuw en nieuw laat verlangen naar oud. Oude technieken en gebruiken boeien mij enorm. Het verlangen naar symboliek, schoonheid, herinnering en sentiment zijn onlosmakelijk met mijn sieraden verbonden.”