Notice: imagecreatefromstring(): gd-jpeg, libjpeg: recoverable error: Premature end of JPEG file in /home/users/coutuftp/couturekrant.nl/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1542

Moderne retro-vrouw bij Hans Ubbink

altAMSTERDAM - Hans Ubbink brengt voor winter 2013 een casual collectie die luxe uitstraalt en juist bijzonder is door een bepaalde eenvoud. Voor deze collectie heeft hij een bepaald nieuw type vrouw in gedachten die weliswaar modern georiënteerd is maar een duidelijke voorliefde voor retro-mode heeft. Dat roept een heel individueel vrouwbeeld op dat zich op een zachte maar duidelijke manier representeert.

Verwijzingen naar de jaren ‘50 en ‘30 gecombineerd met de eigentijdse snit en materialen zorgen voor een nieuw geheel eigen en modern beeld. Grote wijde wollen lange masculiene jassen worden bijvoorbeeld gedragen over petit zijde jurkjes wat zowel vrouwelijk als stoer is.

Opvallende rode draad binnen de collectie is de romantische Engelse landschapsschildering.

Als print op een zijde top of jurkje, op een stoere canvas caban of kort jasje maar ook als print op T-shirts of in de voeringen van de gewassen leren jassen. Gecombineerd met grote truien in een veelheid van bijzondere steken schept dit een rijk Engels, landelijk gevoel. Het accent ligt op de taille - zowel bij de hoge rokken alsook de broeken - en op de nek, door de diverse hals- en kraagvormen.

Het totale beeld is zeer herkenbaar en toch heel anders. Duidelijk op een vernieuwende manier samengesteld uit verworvenheden gewonnen vanuit eerdere modestijlen.