Where are the roses for this blue lady

altIn Japan is fashion een toverwoord. Veel grote trends lopen daar vooruit op wat wij in Europa tegenkomen. Aan de andere kant zijn er ook steeds bepaalde groepen bijvoorbeeld in Tokio die zich compleet van andere groepen onderscheiden door een geheel eigen stijl.

Streetstyle in Japan is steeds anders. Deze kan bijvoorbeeld worden gedragen door studentes en is dan weer totaal verschillend van wat de zakenvrouw buitenshuis draagt. Ook in de mannenmode zijn er duidelijk afgetekende circuits van manieren waarop men zich qua kleding presenteert. In elke groep hebben vooral jonge Japanners hun eigen stijl.

Het meest herkenbaar zijn de luxueus levende jongemannen die er een uitgesproken erotische levenstijl op na houden. Zij lopen vaak erg vooruit op nieuwe komende stijlen. Ook de tieners zijn verdeeld in verschillende groepen.

Daarnaast haasten zich veel druk werkende huisvrouwen met dubbele jobs in zeer fashionable style door de drukke winkelstraten. Hier poseert een jonge Japanse die van top tot teen voor de kleur blauw gaat.

"Blauw is het helemaal voor mij. Ik ben vooral helemaal weg van mijn bijpassende baret en mijn laarzen," verklaart ze.