Casual college en high school trendy in jongerenmode

BERLIJN- De ‘college look’, een trend geïnspireerd doo de Amerikaanse ‘high school’ en ‘college’ cultuur, heeft dit jaar een ware comeback gemaakt in de jongerenmode. In het bijzonder het welbekende ‘varsity jacket’ is de nieuwe favoriet.

 

Dit baseballjasje, dat vooral bekend is uit de film "Grease" en een populair fashion item was in de jaren ‘90, is opnieuw zeer gewild. Ook dit najaar blijft de college look een erg geliefde trend. Er zijn bijvoorbeeld in de collectie van Zalando deze winter verschillende top items in de authentieke campusstijl.

Daaronder bevinden zich verschillende varsity jackets die ideaal te combineren zijn met de mooie truien in ‘vintage college’ stijl. Deze casual college look wordt geacentueerd met comfortabele denim jeans en hippe sneakers. De college look naast casual ook preppy worden gedragen.

Een varsity jacket is trendy te stijlen met een mooie blouse, gedragen onder een gekleurde pullover of op een leuke short.

Door het dragen van accessoires als overkneekousen - heel populair in Japan met kanten boord- kan de ideale college outfit een preppy twist krijgen.