Lieflijke creatie Edwin Oudshoorn tijdens ‘flowerCASTLE’

altLISSE - Vandaag wordt de kunsttentoonstelling ‘flowerCASTLE’ geopend waarin kunstenaars als Viviane Sassen, Alexander van Slobbe en Scheltens Abbenes zich eveneens presenteren. De deelnemers aan deze tentoonstelling brengen een artistieke ode aan bloemen, natuur en omgeving. Ook de bijdrage van Edwin Oudshoorn valt hierbij plezierig op.

Hiervoor toont hij namelijk zijn : ‘Wie Eine Hinde’, die hij daarvoor ook in Aruba succesvol presenteerde. Het is een actuele collectie. Zijn inspiratie daarvoor was gebaseerd op het leven van Joop Kotkamp (1923 – 2010) die in de Tweede Wereldoorlog een werkkamp ontvluchtte nadat zijn ouders hem hadden aangegeven vanwege zijn homoseksualiteit.

Edwin vult de collectie aan met een lieflijke lila-paarse creatie die hij speciaal ontwierp voor ‘flowerCASTLE’. Licht, romantiek en flower-power zijn typerend voor deze sierlijke jurk. Flower Castle is een onderdeel van Keukenhof, dé plek waar de lente tot bloei komt en waar men kan genieten van de prachtigste bloemen. De tentoonstelling is tot 20 mei geopend.

De jonge Nederlandse modeontwerper Edwin Oudshoorn is geboren in Lisse en studeerde aan de Kunstacademie in Arnhem; die hij in 2004 summa cum laude heeft afgerond. Edwin Oudshoorn maakt couture, maar beperkt zich niet tot de mode of het nieuwste van het nieuwste. Veel van Edwins werk ontstaat door het observeren van mensen en de persoonlijke keuzes die ze maken.

Onlangs heeft de ontwerper zich gevestigd op een nieuwe locatie in het oude centrum van Amsterdam om zich naast zijn huidige werk ook meer te gaan richten op bruidscouture.

Zijn nieuwe zakenadres is: Edwin Oudshoorn, Oudezijds Voorburgwal 97, 1012 EL Amsterdam