Meesteropleiding Coupeur levert eerste topcoupeurs af

altAMSTERDAM - Nederland is een nieuwe opleiding rijker met de komst van de Meesteropleiding Coupeur. Half mei 2011 opende het instituut haar deuren om te beginnen met diverse cursussen en in augustus 2011 gingen de eerste voltijds studenten aan de slag in de Amsterdamse Jan Maijenstraat. Een belangrijke opleiding die voor de klanten van de modewereld het Grote Verschil kan uitmaken tussen swingende creaties gebaseerd op stereotiepe maten en topcreaties. Op 11 juli worden de eerste topcoupeurs afgeleverd. Met het klaarstomen van een nieuwe generatie hooggekwalificeerde meester-coupeurs stelt de Meesteropleiding Coupeur zich ten doel het uitstervende ambacht van coupeur nieuw leven in te blazen. Het initiatief voor de opleiding komt uit de theater- en modewereld.

Vanaf de start zijn De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet, Toneelgroep Amsterdam, Stage Entertainment, Het Internationaal Danstheater en de couture ontwerpers Mart Visser, Frans Molenaar, Jan Taminiau, Monique Collignon en Iris van Herpen direct betrokken bij de opleiding. Daarnaast werkt de Meesteropleiding Coupeur nauw samen met de gemeente Amsterdam.

Half augustus 2011 verwelkomde de particuliere opleiding de eerste groep voltijds studenten. ‘Direct na bekendmaking stroomden de enthousiaste reacties binnen,’ aldus Monique Sakkers, directeur Meesteropleiding Coupeur. ‘En niet alleen van toekomstige studenten. Ook coupeurs uit binnen- en buitenland hingen al snel aan de lijn om hun bijzondere vaardigheden aan te bieden aan toekomstige vakgenoten.

Het is echt fantastisch om te merken dat de liefde voor het vak nog zo sterk leeft en we zijn ontzettend trots dat we het ambacht, dankzij de opleiding, nog vele generaties door kunnen geven.’ De derde groep (voltijd en deeltijd) studenten gaan na de zomer weer van start.

Naast de drie jaar durende voltijds opleiding biedt de Meesteropleiding dit voorjaar al diversen cursussen aan, zoals masters in moulage of drapage.

Potentiële studenten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op de Open Dagen van de opleiding die plaatsvinden 30 juni, 1 juli en 1 september 2012. Naast informatie over de studie, gesprekken met de docenten, zijn er studenten aan het werk. Voor meer informatie en openingstijden verwijzen we graag naar de website. Meer info op de site meesteropleidingcoupeur.nl