Mattijs Van Bergen zomershow met sokjes en kettingen

 

altAMSTERDAM - Mattijs Van Bergen werd altijd al zeer geïnspireerd door de schildertechnieken en het kleurgebruik van Van Gogh. Het zijn niet alleen buitenlandse toeristen die dit met hem delen. In ieder geval gaf hij al eerder een opmerkelijke show in het prestigieuze Van Gogh Museum.

Dit werd vervolgd door een nieuwe show van een gedeelte van zijn creaties op de FashionWeek Amsterdam. Er heerste een bijzonder prettige sfeer tijdens de show maar de verbazing van de bezoeksters was groot toen daar uitdrukkelijk Het Meisje Met De Sokjes verscheen...

Dit was duidelijk een statement van de ontwerper die zijn schilderachtige inspiraties verwerkte in vloeiende lijnen en stoffen in aardetinten. Dus veel blauw en rood maar ook warme nuances van zonnige tinten.

Heel intens is zijn creatieve samenwerking met zijn moeder die edelsmid is. Zij maakt de vele opvallend mooie (en ook schilderachtige) grote kettingen en oorsieraden die de modellen dragen.

Hierbij toont deze foto het premature maar ongetwijfeld veelzeggende beeld van de nieuwe zomermode. Ontwerpers als Mattijs Van Bergen voelen het aan...

Straks zal Het Meisje Met De Sokjes ons overal op straat tegemoet komen... En dan met die schoenen erbij wordt het bijna te leuk!