Modeontwerpster Anneloes Ouwehand lanceert haar nieuwste collectie ‘Mirror Mirror’.

altDe collectie ‘Mirror Mirror’ spreekt tot de verbeelding als een caleidoscopisch sprookje. Anneloes heeft als young designer haar inspiratie ontleend aan het werk van Busby Berkeley.
Deze choreograaf arrangeerde geometrische dansnummers met grote groepen showgirls in de Hollywood-films in de jaren ’30 en ’40.

Met zijn specifieke camerastandpunten creëerde hij spannende caleidoscopische effecten waarmee de kijker meegesleept word naar buitengewone fantasiewerelden. Dat sprak haar zeer aan.

In haar collectie speelt zij met contrasten tussen fantasie en realiteit door middel van spiegeling. En door herhaling of ‘trompe l’oeil’-effecten.

Bijzondere eyecatchers uit haar ‘Mirror Mirror’ collectie zijn onder meer een jasje gemaakt van stoffen-konijnenhoofdjes gecombineerd met een grafisch nude bodysuit, een transparante top met een short beprint met paradijsvogels, en een bodysuit met grafische zwart-witte print.

Anneloes Ouwehand is een in Amsterdam werkzame modeontwerpster, afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute in 2006 en sindsdien fulltime werkzaam in het modevak. Anneloes kreeg onder meer bekendheid met haar wantencollectie ‘Les Mains Chaudes’ die van Amsterdam tot New York worden gedragen.


Voor meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Credits:
Fred Homage Fotografie
Steven Dahlberg @ Angelique Hoorn Styling
Dennis Michael @ Angelique Hoorn Haar & Make-up
Kim @ Ula Model