Jonge designer Jeroen van Tuyl zet zijn label internationaal op de kaart

 

altJeroen van Tuyl (Delft, 1971) studeert in 1998 af aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Tijdens zijn mode-opleiding in Arnhem ontwierp hij voornamelijk voor vrouwen, maar studeerde in 1998 toch af met een mannencollectie.

In 2000 start hij vanuit Rotterdam zijn mannenlabel JEROEN VanTUYL.

 

Direct vanaf het begin kiest hij ervoor zijn mannenlabel te presenteren in het hart van de modewereld: Parijs. Vanuit Parijs werkt Van Tuyl samen met een persagent en wordt zijn label internationaal op de kaart gezet. Naast 7 winkels in Nederland (o.a. Coming Soon in Arnhem en Cris in Utrecht) is zijn kleding te koop in Frankrijk, Rusland en Canada.

Modeontwerper Jeroen van Tuyl heeft ter ere van het tienjarig bestaan van het label dat zijn naam draagt een knitwear collectie voor dames op de markt gebracht. De collectie bestaat uit bestaande herenmodellen truien en vesten die zijn aangepast naar het vrouwenlichaam. De lijn wordt momenteel aan moderetailers verkocht en zal komend najaar voor consumenten verkrijgbaar zijn."

De ontwerper staat bekend om zijn creatieve maar draagbare mannenmode, klassieke stoffen en slanke silhouet. Hij is drie keer genomineerd voor de Dutch Fashion Award, maar viel tot nu toe nooit in de prijzen maar gezien zijn doortastende aanpak zal dat er ongetwijfeld ooit van komen.

www.jeroenvantuyl.com