Sheguang maakt ons bang

© Foto: News Network / Paul Van SonSheguang Hu uit Doetinchem maakt het modepubliek in Amsterdam bang. In de trendy club Jimmy Woo liet hij op een klein podium zijn heel aparte collectie zien. Daarbij richtte hij zich op een angstwekkende situatie waarbij wij mensen van deze tijd genoodzaakt zouden zijn zich met een gasmasker op in het publiek te vertonen.

Heeft de jonge ontwerper zich hiervoor door een enge film of een horrorvoorspelling over 2012 en Het-Einde-der-Tijden laten inspireren?

Helaas was het podium niet zo groot dat de mannequins met hun vreselijk enge maar ook - dat moeten wij wel toegeven- heel mooie maskers op vrijelijk en lang konden flaneren. Toch was iedereen diep onder de indruk van hun griezelig-mooie verschijning.

De kleding die de prachtige modellen droegen was ontworpen door Shequang Hu uit Doetinchem die ooit internationale roem oogstte waardoor hij werd uitgenodigd voor de stewards in het toenmalige Olympisch stadion in China de kleding te ontwerpen.

Zijn creatieve inspiratie blijkt ondanks de crisis onverminderd. Daardoor weet hij zijn fans ook steeds opnieuw weer te boeien. In de meest letterlijke zin want men zat aan de stoel als het ware gekluisterd.

Zowel door zijn persoonlijk image wat de designer uit Doetinchem opeens volkomen onverwacht door- en-door veranderd heeft... als door zijn rijke creativiteit waarvan vooral zijn mantels en korte jassen en grote avondrôbes befaamd zijn.