MATTIJS brengt Starburst voor volgende winter

© Foto: News Network / Paul Van Son AMSTERDAM - In deze turbulente tijd, neemt MATTIJS ons mee in een duikvlucht uit de realiteit naar een fantasierijke wereld.Zijn collectie voor volgende winter is geïnspireerd door zijn favoriete karakters uit oude sci-fi films.

Daardoor schetst MATTIJS een nostalgisch toekomstbeeld. Met krachtige amazones als Princess Leia uit Star Wars en helden als Artreyu uit The Never ending story...

Ook de robots C3PO en R2D2 vormen een leidraad voor de collectie, het silhouet en de stofbewerking. Dit resulteert in een moderne collectie vol dromerige jurken, kleurige shirts en tops, geplooide rokken, explosieve jasjes en futuristische pantalons.

Het blijkt een gave collectie te zijn die heel professioneel wordt getoond in Heineken Music Hall.

Lichtgewicht high-tech polyester en fijne zijdes staan in contrast met stuggere materialen als leer, wol en wollen crêpe. Koele kleuren als nachtblauw, zwarten, groenen en mint worden afgewisseld met metallic accenten in goud en koper.

Naast het plisseren – grote favoriet bij MATTIJS Van Bergen– zijn in de collectie ook handwerktechnieken als borduren en plooien geïntegreerd. Ze geven de collectie een luxe couture look and feel, passend bij de made-to-measure aanpak, die MATTIJS –naast de verkoopcollectie – vanaf dit seizoen aanbiedt.

Collectie en show worden mede mogelijk gemaakt door Club Brilliant, Mode Alliance en Sama Eyewear.