Amsterdamse viswinkel prolongeert titel
AMSTERDAM - Tijdens de 58e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens won viswinkel Peter Tol uit Amsterdam de eerste prijs. Zijn presentatie van de verschillende smaakvolle haringhapjes, de speciale korenwijn, de kaviaar en het jonge team in klederdracht scoorde het hoogste bij de jury.
De eigenaar van de befaamde Amstedamse viswinkel Peter Tol wist dit jaar voor de tweede keer deze eretitel te vewerven. Peter Tol kreeg de bijbehorende bokaal van de jury die niet alleen getroffen was door de passie van zijn team maar ook doordat hij een nieuwe en jonge moderne doelgroep haringeters weet aan te trekken van jonge mensen die niet eerder haring aten. Zij maakten daarmee kennis doordat Peter Tol nieuwe smaakcombinaties aan zijn assortiment wist toe te voegen. Bijvoorbeeld door de Hollandse haring te combineren met Japanse sushi.
De onderscheiding werd uitgereikt door Janny van der Heijden, bekend van onder andere het Omroep Max-programma Heel Holland Bakt. Zij is culinair expert en schrijft al jaren artikelen voor diverse dagbladen en tijdschriften.
Ze was hoofdredactrice van het kookblad Tip Culinair en heeft daarnaast tientallen succesvolle kookboeken geschreven. Door haar uiteenlopende kennis en smaak op het gebied van bakken en koken én haar ervaring als beoordeelster van culinaire producten, is ze het ideale jurylid.
De Stichting Hollandse Haringpartij huldigt ieder jaar jong Nederlands talent via de Communication Award. Het zeer professionele team van Peter Tol was dolblij met de onderscheiding die nu al voor de tweede keer hier werd ontvangen. De winnende visdetaillist wordt ook deze keer weer uitgenodigd om volgend jaar de titel te komen verdedigen.
FOTO: CHIEL EIJT