• Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

GANT introduceert duurzame Tech Prep™ shirts

  Al vele jaren terug werd modeontwerpster Monique Collignon bekend door haar kledinglijn gemaakt van gerecycled plastic. Zij oogstte grote verbazing en verrassing met haar voortreffelijke modecollectie van duurzaam geproduceerd materiaal. Zij liep daarin ver voor vergeleken bij andere designers. Nederland deed het op het gebied van duurzame fashion daarmee niet zo gek.

Maar ook aan de andere kant van de oceaan wordt intensief meegeleefd met het welzijn van de aarde en de noodzaak om de onze oceanen te cleanen van afval. Daar gebeurt ook heel veel. Ja zelfs wordt ook hier meer en meer duidelijk hoe men met de afval positief en duurzaam kleding kan produceren. Sinds de oprichting van GANT in 1949, aan de Oostkust van Amerika, heeft het merk een sterke band met de zee, wat heeft geleid tot een passie voor het behoud van de oceanen. De lancering van het GANT Beacons Project vormt de kroon op deze geschiedenis.

GANT lanceerde op 3 april 2018 het Beacons Project: een nieuwe lijn shirts met Tech Prep™ dat vervaardigd is met geüpcycled oceaanplastic. Het gaat om een hele heldere basislijn van blouses en overhemden. De collectie lspring/summer 2018 luidt het project in met shirts gemaakt van Tech Prep™ bestaande uit geüpcycled plastic. GANT werkt voor dit initiatief samen met SEAQUAL™, een vezelmerk dat plastic uit de zee upcyclet met als resultaat een uniek polyesterfilament dat in de nieuwe GANT-shirts met Tech Prep™ is verwerkt.

Het gaat om een stijlvolle basiscollectie gebaseerd op duurzaamheid en toewijding bij de produktie waar de firma met recht trots op is. “Bij GANT werken we allemaal met hetzelfde doel: nooit stoppen met leren. Dit drijft ons tot het ondernemen van actie om van de wereld waarin we leven te beschermen”, aldus Chief Marketing Officer, Brian Grevy. “Via het GANT Beacons Project lanceren we een volledig nieuw proces voor het maken van prachtige producten via een milieubewuste, duurzame aanpak, die we na verloop van tijd verder gaan ontwikkelen."

Zo'n omschakeling in het produktieproces is een enorme verandering die een grote inzet vraagt. Maar Gant kiest ervoor. "Wij doen er alles aan om onze verantwoordelijkheid te nemen en te doen wat wij kunnen om onze planeet beter te maken. De oceaan is tenslotte van iedereen.”

De shirts zijn verkrijgbaar in 3 klassieke effen kleuren. De pasvorm is relaxed en comfortabel en ontworpen met klassieke details aan de achterkant, zoals de button-down kraag, stolplooi en het locker-lusje. De hele range is vervaardigd met stretch en het materiaal bezit ademende en absorberende eigenschappen. Ook de knopen en verpakking zijn gemaakt van gerecycled materiaal.