• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Genieten van liefdesgedicht in het Tassenmuseum

  AMSTERDAM - Zoiets moois zouden veel zogeheten powervrouwen van nu best ook wel eens willen ontvangen... Echt waar? Sommige stoere singles kijken ontroerd naar deze portefeuille met het liefdesgedicht en miniatuur uit Frankrijk in 1806... De Franse miniatuurschilder Favorin Lerebours schilderde het portret van deze jonge vrouw. Mogelijk - zo wordt vermoed- gaf zij haar man, die veel afwezig was, deze portefeuille van leer en zijde met haar portret en een geborduurd liefdesgedicht.

Niet alleen de brieven-portefeuille van Favorin Lerebours maakt het mooiste Tassenmuseum van de hele wereld zo ontzettend interessant om zelf of met bijvoorbeeld buitenstedige of buitenlandse gasten te bezoeken. Je kijkt er ook je ogen uit aan allerlei unieke of specifieke of prachtige tassen uit vele tijden. Het is een weelde aan impressies van accessoires en ambacht in de historie van de kleedkunst in veranderende tijden.

Je kunt er ook desgewenst de nieuwe Tentoonstelling ‘De tas als theater’ bezoeken die vanaf 10 november in Tassenmuseum Hendrikje begint en achteraf thee gaan drinken of lunchen.
Je kunt ook alleen de collectie bekijken natuurlijk want er valt veel te zien aan de originele tentoonstelling De tas als theater. Daarin viert top-ontwerpster Hester van Eeghen haar dertigjarig jubileum. En zij maakt dan met de bezoeker een ontzettend leuke ontdekkingstocht door een levensgrote tas. Misschien leert iemand daardoor zichzelf zo een beetje beter kennen.

Het is altijd al erg de moeite waard in grote en kleine winkels of warenhuizen tussen de nieuwe tassen en beurzen en andere accessoires te dwalen en te zien met hoeveel inzet en creativiteit er weer gewerkt is en wat de nieuwe trends ons kunnen bieden. Maar je wilt ook graag zien wat grote sterren als Gianni Versace maakte voor Madonna toen zij de premiëre van de musical Evita in Londen in 1997 zijn tas droeg met haar jurk en schoenen van hetzelfde materiaal gemaakt!

En die geborduurde beurzen van de families van onze over-grootoma's wil je ook zien want het hoort een beetje bij ons verlangen naar een andere grote tijd toen mensen nog relaxed reageerden en kleine gebruiksvoorwerpen als naaldenkokers, briefopeners, schaartjes en kleine bewaardoosjes in hun tas meenamen.

Van Hester van Eeghen hoor je ter plekke niet alleen meer over het ontwerp, maar ook en vooral over het binnenleven van de tas. Een tas krijgt immers pas door het gebruik karakter en ziel en wordt daardoor een afspiegeling van de gebruikster. Zij maakte de originele, theatrale tentoonstelling – een ware belevenis – samen met André Postma. Je stapt via het voorvak een immense tas in en maakt een reis die alle zintuigen prikkelt. Na deze tocht krijg je bij de psychologische tassenweegschaal een persoonlijke karakterbeschrijving.

Op de tentoonstelling zijn trouwens ook Hesters meest markante ontwerpen te zien. Iets vieren of een dagje uit? Misschien is Tassenmuseum Hendrikje een goed idee.

Tassenmuseum Hendrikje
Museum · Herengracht 573
Amsterdam
Open tot 17:00