• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Uitnodiging van de Meesteropleiding Coupeur

  Een uitnodiging om opgeleid te worden tot first class vakmanschap komt van de Meesteropleiding Coupeur. Het gaat om recht-door-zee vakmanschap - een specialistische vakopleiding buiten het reguliere onderwijs om- voor mensen die in de modewereld hun vak willen uitoefenen. Vaak komt daar veel specialistische kennis aan te pas. Cursisten zijn mensen van allerlei leeftijden en achtergronden die soms ook qua beroep willen overschakelen. De sfeer is volwassen informeel.

Sommige cursisten willen hun kennis ook uitbreiden. Daaronder bevinden zich eveneens veel jongeren. De docenten zijn zeer toegewijd en beschikken over volop theoretische en vooral ook praktische kennis. Belangstellenden worden uitgenodigd de opleiding te bezoeken.

...We openen de deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in onze opleidingen en cursussen. De nu geplande open atelier dagen zijn: Donderdag 18 april 14.00 – 16.00 - Vrijdag 24 mei 14.00 – 16.00 - Dinsdag 18 juni 14.00 – 16.00  Na een algemene inleiding bezoek je met andere geïnteresseerden de ateliers waar onze leerling coupeurs werken en studeren. Je krijgt een goed beeld van ons unieke ambachtelijke onderwijs. Hoe het leren van het coupeursvak wordt aangepakt. Het belang van maken van veel uren is groot bij het vervaardigen van technieken, kledingonderdelen tot kledingstukken voor couture, theater, opera, ballet en film.

Door de informatie, de ateliers en leerlingen te zien en de sfeer te proeven kan je ondervinden of onze aanpak bij jou past. We vragen iedereen zich van tevoren aan te melden; dan houden we rekening met je komst. Ook maken we de groep niet al te groot om zodoende alle aandacht aan alle bezoekers te kunnen geven. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan je je aanmelden voor één van deze drie dagen. Vermeld altijd jouw naam, datum bezoek en telefoonnummer.

Met eerstejaars leerlingen is er een productieproject voor de Nationale Opera & Ballet gerealiseerd. In een korte tijd zijn 40 kostuums gemaakt voor de nieuwe productie AUS LICHT.
Een selectie van unieke scenes uit deze KARLHEINZ STOCKHAUSEN cyclus van zeven opera’s. Vanaf 31 mei wordt deze selectie in drie verschillende voorstellingen in de Gashouder, Westergasfabriek te Amsterdam, opgevoerd. ( Kostuumontwerp: Wojciech Dziedzic).

Boeiend is eveneens een masterclass moulage. Het is een masterclass van twee lange weekenden. ( Start 14 juni aanstaande).Michiel Keuper is de leermeester voor deze masterclass.
Het programma bestaat o.a. uit het prepareren van de paspop, verschillende roksilhouetten, een grondpatroon voor een lijfje, een korset met baleinen, het maken van een moulage-arm, verschillende mouwvormen, en wordt afgesloten met een reconstructie-opdracht.

Meesteropleiding Coupeur : Jan Maijenstraat 11 – 15 1056 SE Amsterdam - 020 8201153

Openbaar vervoer: vanaf Amsterdam Centraal Station; Tram 13, halte Mercatorplein. Of vanaf station Amsterdam Sloterdijk; Bus 15 of 18, halte Mercatorplein. Of vanaf station Amsterdam Zuid; Bus 15 richting Sloterdijk. En voor wie met de auto komt is er de Parkeergarage Mercatorplein. Parkeertarieven : per uur: € 1,90 per dag (maximaal): € 25,00). De parkeergarage (3 minuten loopafstand) is 24/7 geopend.

UIT EEN INTERVIEW MET DIRECTEUR ROGER GERARDS (IN HET EVBO-MAGAZINE DIMENSIES): HET AMBACHT MOET JE LEREN VAN IEMAND EN NIET VAN EEN SYSTEEM OF UIT EEN BOEK...