• Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Tom Coronel Top 6 op Nürburgring Nordschleife

 • 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier bij Eduard Planting

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Vriendinnenshow Sheila de Vries en Wilhelmine van Aerssen

  AMSTERDAM - Er zijn nog maar een paar hele échte en ervaren couturiers in ons land. Daarom is Wilhelmine van Aerssen zo blij met de informele show van Sheila de Vries vanmiddag n haar prachtigve showroom. Zij is dan ook zelf een autoriteit op het gebied van stoffen en materialen en schrijft beroemde boeken heel vakkundig vol over de geschiedenis en het maakproces van stoffen voor kleding en inrichting van het interieur.

Maar Sheila de Vries is ook een enorme stoffenfreak (echte couturiers zijn dat altijd) en als je zoiets waardevols samen deelt wil je ook dolgraag anderen daarvan laten genieten. Vandaag hebben de dames daarom een informele en moderne show gepland waarop Sheila's Barbieclub vol enthousiasme haar collectie Joie de Vivre toont. Voor wie het nog niet wist: de Barbies zijn allemaal blonde vriendinnen (met ongelooflijk lange benen) van Sheila die elkaar al jaren kennen en soms ook gezellig samen uitgaan.

Vandaag voelde één van de Barbies zich echter toch niet zo lekker door het wisselende zomerweer en werd 'het team' aangevuld door een slanke blonde dochter en enkele eveneens aantrekkelijke brunettes. Na een korte introductie door Wilhelmine van Aerssen kondigde Sheila de Vries de show aan.

"Dit is een echte vriendinnenshow. Vandaag werken wij hier zonder kapper en stylisten. We gaan met onze gedachten meteen recht door zee naar de grote boulevard en het strand in Cannes. Natuurlijk geef ik twee keer per jaar mijn grote drukke galashows maar vanmiddag gaat het er om u mijn collectie te laten zien getoond door een onbevangen groep vriendinnen. Zoals vrouwen ook in het echte leven zijn. Geen dames die regelrecht uit de kaspperstoel komen. Maar echte vrouwen genietend van wind en golven.... Van romantiek en muziek... Gideon heeft voor de muzikale kant van onze afternoonshow perfecte muziek verzorgd en wij wensen u een hele feestelijke middag."

Bij de de vrolijke tonen van meeslepende Franse chansons betraden daarna stuk voor stuk de Barbies in een mix van elegante zomermode de vloer. Er was heel veel te zien. Sheila de Vries maakt namelijk creaties voor vrouwen van elke leeftijd. Dat is juist één van haar speciale capaciteiten. Jonger of ouder maakt niet uit want iedereen draagt graag iets van Sheila de Vries. 

Maar als je nu een tamelijk volle gestalte hebt? Voor koele avonden met een feestelijk karakter zijn er dan speciale uniek gedessineerde 3/4 zomermantels die ook juist die dames chic en zelfs ook slankmakend kleden.

Gekleed en toch heel geschikt voor een onverwachte heerlijke maanverlichte avond met een bijzondere bezoeker die zeer geïnteresseerd in je is? Dan is die lila strandpyama in dégradé kleuren met brede lange mouw en taillestrik voor jou geknipt. Ook in roze verkrjgbaar.

Meer voor overdag zijn er perfecte robemanteaux voor de zakenvrouw. Veelal in zwart. Ook visitejurken in zwart en heuplange of korte leren jasjes. Voor de statusbewuste vrouw die plotseling ergens heen moet zijn er spannende pakken bestaande uit een donkere basis met een sensuele 3/4 top van zwart kant met lange mouw en een opvallende halslijn.

Natuurlijk zijn er ook de echte lange avondjurken van nachtblauwe glitter maar ook van heel bijzondere gelaagd bewerkte zacht oudroze stof.

En zomaar voor als je er zin in hebt is er een heel kleurrijke en sprankelende lange Spaanse laagjesjurk. Bestemd voor een onvergetelijke avontuurlijke reis op een speciale cruise? Misschien een reis met een Speciaal Iemand?... Het is sowieso een jurk om zo in weg te dansen zoals de Barbie tijdens de show ook als vanzelf liet zien. Vol 'Joie de Vivre' en heel geschikt om zo mee weg te varen.

...SPAANSE LAAGJESJURK OM ZÓ IN WEG TE DANSEN...

CREATIE: SHEILA DE VRIES

FOTO: OLIVERA WIERINGA