• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Modefotografen met ijsmutsen op bij FASHIONCLASH

MAASTRICHT - Het was weer tijd voor FASHIONCLASH, een in Maastricht gevestigde organisatie die is opgericht in 2009 en wordt beheerd door de directeuren Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper. Een zeer creatief team.

Elk jaar bengt Maastricht door hun doorzettingsvermogen weer een verbluffende serie fashionable events ondersteund door tal van belangstellende en meelevende partners vanuit de gemeentelijke organisaties en uit het supporting zakelijke netwerk. Iedereen is zeer geïntrigeerd door wat er ook dit jaar weer daar te beleven zal zijn. Het organiserende team barst van ideeën en creativiteit en beschikt uit binnen- en buitenland over talloze mooie designers met daarbij een enthousiaste vaak studentikoze achterban die volop kan genieten van de vele exposities, lezingen, theater- en dansvoorstellingen.

Fashionclash wordt niet voor niets betiteld als een 'Innovatief en interdisciplinair showcaseplatform voor mode en ... (nu even uitrusten: en dan pas verder lezen!) een wereldwijd netwerk van opkomende ontwerpers en kunstenaars.' Maar je kunt hoog of laag springen: zo breed maatschappelijk van inzet staan de zaken er hier toch echt voor. Het is bewonderenswaardig hoe de organisatoren zich ook dit jaar weer weten te weren in een tijd waarin deze ludieke events en supercreatieve projecten al lang niet meer op ieders prioriteitenlijstje voorkomen.

Dat betekende dus dat er tijdens een kille dag in Maastricht verschillende shows na elkaar in een grote ijzig koude fabriekshal werden uitgevoerd tijdens een hoop geril en geklaag van aanwezig publiek. Al hadden de organisatoren wel een vorm van verwarming midden in de hal laten bezorgen maar ja... Zo'n enorme hal is niet knus te krijgen als je je toevallig niet ergens in de buurt van een straaltje warmte bevindt.

Over de ontwerpers, kappers, stylisten, make-up artiesten en de mannequins en dressmen valt wat het kippenvel krijgen betreft geen koud woord te melden. Het ligt in hun professionele lijn altijd om zo goed mogelijk door te zetten en het publiek alles te geven wat het maar kan.

Maar voor de modefotografen die ook tussen de shows door in de ijskoude hal moesten wachten was het wel een kleine ijstijd. "Wat doe je eraan...," verzucht onze modefotograaf Sydney Korsse. "Ze hadden daarvoor een mooie locatie maar dat ging dit jaar niet door. Ze zijn wel heel flexibel want ze hebben de showdata al van de zomer naar begin herfst verschoven. Ik ging zelf rillend pas laat naar huis na een werkelijk ijskoude dag. Dit was dan ook de allereerste modeshow waarbij ik mijn ijsmuts miste. En het was ook jammer voor het publiek want door de kou hield iedereen zijn jas aan...."

Maar there is no business like showbusiness en de show liet toch onverminderd de meest coole en waanzinnige creaties zien. Dit was het 11e editie FASHIONCLASH Festival van 1 - 3 november en het zette vooral bij veel jongeren Maastricht wel koud maar ook heel positief cultureel op de kaart.

... OOK DE BELICHTING WAS NIET SUPER MAAR DIT IS ÉÉN VAN DE WAANZINNIG MOOIE CREATIES GEZIEN BIJ fASHIONCLASH...  

FOTO: SYDNEY KORSSE