• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Modefotografen met ijsmutsen op bij FASHIONCLASH

MAASTRICHT - Het was weer tijd voor FASHIONCLASH, een in Maastricht gevestigde organisatie die is opgericht in 2009 en wordt beheerd door de directeuren Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper. Een zeer creatief team.

Elk jaar bengt Maastricht door hun doorzettingsvermogen weer een verbluffende serie fashionable events ondersteund door tal van belangstellende en meelevende partners vanuit de gemeentelijke organisaties en uit het supporting zakelijke netwerk. Iedereen is zeer geïntrigeerd door wat er ook dit jaar weer daar te beleven zal zijn. Het organiserende team barst van ideeën en creativiteit en beschikt uit binnen- en buitenland over talloze mooie designers met daarbij een enthousiaste vaak studentikoze achterban die volop kan genieten van de vele exposities, lezingen, theater- en dansvoorstellingen.

Fashionclash wordt niet voor niets betiteld als een 'Innovatief en interdisciplinair showcaseplatform voor mode en ... (nu even uitrusten: en dan pas verder lezen!) een wereldwijd netwerk van opkomende ontwerpers en kunstenaars.' Maar je kunt hoog of laag springen: zo breed maatschappelijk van inzet staan de zaken er hier toch echt voor. Het is bewonderenswaardig hoe de organisatoren zich ook dit jaar weer weten te weren in een tijd waarin deze ludieke events en supercreatieve projecten al lang niet meer op ieders prioriteitenlijstje voorkomen.

Dat betekende dus dat er tijdens een kille dag in Maastricht verschillende shows na elkaar in een grote ijzig koude fabriekshal werden uitgevoerd tijdens een hoop geril en geklaag van aanwezig publiek. Al hadden de organisatoren wel een vorm van verwarming midden in de hal laten bezorgen maar ja... Zo'n enorme hal is niet knus te krijgen als je je toevallig niet ergens in de buurt van een straaltje warmte bevindt.

Over de ontwerpers, kappers, stylisten, make-up artiesten en de mannequins en dressmen valt wat het kippenvel krijgen betreft geen koud woord te melden. Het ligt in hun professionele lijn altijd om zo goed mogelijk door te zetten en het publiek alles te geven wat het maar kan.

Maar voor de modefotografen die ook tussen de shows door in de ijskoude hal moesten wachten was het wel een kleine ijstijd. "Wat doe je eraan...," verzucht onze modefotograaf Sydney Korsse. "Ze hadden daarvoor een mooie locatie maar dat ging dit jaar niet door. Ze zijn wel heel flexibel want ze hebben de showdata al van de zomer naar begin herfst verschoven. Ik ging zelf rillend pas laat naar huis na een werkelijk ijskoude dag. Dit was dan ook de allereerste modeshow waarbij ik mijn ijsmuts miste. En het was ook jammer voor het publiek want door de kou hield iedereen zijn jas aan...."

Maar there is no business like showbusiness en de show liet toch onverminderd de meest coole en waanzinnige creaties zien. Dit was het 11e editie FASHIONCLASH Festival van 1 - 3 november en het zette vooral bij veel jongeren Maastricht wel koud maar ook heel positief cultureel op de kaart.

... OOK DE BELICHTING WAS NIET SUPER MAAR DIT IS ÉÉN VAN DE WAANZINNIG MOOIE CREATIES GEZIEN BIJ fASHIONCLASH...  

FOTO: SYDNEY KORSSE