• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pie Ar Pie Ar 1995-2020

  HIJ is de Vaakst Verhuizende Couturier van ons land en hij ontwikkelt zich steeds meer in onze snel veranderende tijd. Peter Rommers volgt al jaren zijn passie en werkte op tal van verschillende locaties in het modevak waar de Makers zich met veel inspanningen moeten handhaven. Daarvoor moet je ongeacht wat je tegenkomt een enorm enthousiasme hebben voor je vak. Dat vraagt heel veel - feitelijk bérgen- energie.

De halve wereld is op een bepaald moment het modevak ingedoken en er zijn overal modeacademies opgericht omdat heel veel creatieve mensen gefascineerd worden door de glans en schitter van de modebranche maar dat kent ook zijn grenzen. Vanuit tal van verre landen wordt een copie van de laatste modetrends met scheepsladingen vol aangevoerd en overal in winkels in ons land verkocht. Het is geen geringe prestatie als authentieke couturiers hun bedrijf temidden van deze waanzinnige overdaad aan concurrentie toch weten te handhaven. Dat lukt mede door inspirerende en kwaliteitsbewuste mensen die kwaliteit onmiddellijk herkennen.

Het modevak is puur en kan veel voor iemand doen. Mooie stoffen en een goeie belijning hebben een verborgen kracht en kunnen iemand emotioneel op een prettige wijze ondersteunen. Voor Peter Rommers belooft 2020 een bijzonder jaar te worden. Hij kan zich rustig de vaakst verhuizende couturier van ons land noemen. "In 1995 opende ik mijn eerste winkel met mijn eigen label in de Prinsenstraat in Amsterdam," zegt hij.

"Na tien jaar verruilde ik de Prinsenstraat voor De Lairessestraat, direct naast de bekroonde Lairesse-apotheek."
Tamelijk ongewoon was zijn volgende verhuizing naar een onverwqachte locatie: " Vijf jaar later vertrok ik naar het prachtige pand aan het IJ op het Westerdok. Uiteindelijk belandde ik via de Roelof Hartstraat en het World Fashion Centre."

Ook een gedenkwaardig avontuur in zijn couture-bestaan. En hij bleef keihard aan het werk en vestigde zich in oktober 2019 op mijn huidige locatie: de Oudezijds Voorburgwal, hartje Amsterdam. Een fijne nieuwe locatie en een Nieuw Jaar om weer mooie creaties te maken en samen met vrienden en fans allemaal mooie events te verzinnen.

Het komend jaar zal op verschillende manieren aandacht besteed worden aan het 25-jarig jubileum. Zijn Final Sale is gestart voor winter, zomer, avond, dag in maat 36/38 met onder meer een chanellische kaftan, een zwart wikkelvestje of bijvoorbeeld heerlijke warme top met bijpassende rok.

AUTEUR; HANS HINSSEN

Peter Rommers Couture
Oudezijds Voorburgwal 282
Hartje Amsterdam