• Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 'Photographic Paintings'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Modefotograaf Sydney Korsse: Retour de Paris

  Zomer 2020 komt er aan en alle modeharten gaan sneller kloppen. Onze modefotograaf Sydney Korsse besluit de stakingen te trotseren en gaat op-weg naar Parijs. Met de auto wordt het te druk; dan maar per trein en hoppend van bussen naar metro's zoekt hij zijn weg door de verkeerschaos. Welke kleuren en stijlen gaan het worden voor de coutureshows in Parijs? Terug in Amsterdam bespreken wij enkele hoogtepunten uit zijn reis.

In high-end fashionkringen worden neontinten voorspeld maar couture bewandelt eigen paden. De eerste show waar onze modefotograaf verwelkomd wordt vindt plaats in wat Fransen een sous terrain noemen onder het Louvre. Maar het blijkt een ruimte zo groot als een enorme zaal in de RAI waarin 700 man publiek kunnen plaats nemen. En podium en stoelen kunnen van de vloer af gelift worden tot wel 4 verdiepingen hoog.

"Het publiek was in een U-vorm naar het podium gericht en net als in oude tijden in een Griekse arena liepen de stoelenrijen trapvormig omhoog. Iedereen uit het wereldje kwam je daar tegen... Internationale sterren ook. Ja zeker. Maar je weet op welk niveau grote couturiers daar kunnen werken? Een robe die door handwerk van kostbare specialisten is bewerkt kost daar zo'n 60 tot 70 duizend euro...Kijk. Ik heb de zaal ook gefotografeerd. "

Mijn hemel... Maar die show vond dan ook plaats onder het beroemde Louvre. " Zeker. Daarna kwam ik in een 7-sterren Inter Continental Hotel terecht voor een andere grote show in een monumentale opera-achtige zaal... Kijk maar... Alles goudkleurig glanzend..."

En wat zijn die goud omrande poorten opzij? "Dat zijn geen poorten maar ze lijken er wel op. Het zijn enorme boogvormige spiegels in vergulde lijsten..."

Unbelieveble! Alles goud wat daar blinkt dus. Alemaal zeker duur. Heel duur. Maar 7 sterren is ook niet niks. Werd er nog wat voor al die tv-mensen, filmers, videotypes en fotografen gedaan?

"We werden daarna door een duur parfummerk uitgenodigd voor een lunch in een dergelijke zaal maar dan voorzien van een hoog glazen dak. Weet je dat een kop thee of koffie daar 15 euro kost? En een lunch voor 2 personen minstens 150 euro..."

Jullie hadden het vast wel naar je zin daar...

"Dat kan je wel zeggen. Er was ook een mooie mannequin aanwezig. Zij was gekleed in een rôbe van de Libanese couturier  Ziad Nakud. Zij poseerde desgevraagd bereidwillig in een sensuele houding op een bank. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke fotografen knipten er op los. Ze hoorde dat ik uit Holland kwam en zei zeer gecharmeerd te zijn van ons land. Daarna vroeg ze uit zichzelf aan mij of ik haar misschien in haar prachtige zeeblauwe avondjurk wilde fotograferen vanuit het raam van een hotelkamer met de Eiffeltoren op de achtergrond. Je begrijpt wel dat het natuurlijk een kwestie werd van aanwijzingen geven via het raam naar beneden want het was zoeken naar exact de juiste locatie. En ze trok veel aandacht in die drukke omgeving met haar fantastische outfit. Mensen bleven stil staan of riepen vanuit voorbij rijdende auto's complimenten naar haar maar zij nam het allemaal heel cool op. Een echte professional. Het was een bijzondere foto-ervaring die ik niet graag had willen missen."

...ONDER DE EIFFELTOREN IN PARIJS ... ZOMER 2020 KOMT ER AAN... ZIJ IS ZEER GECHARMEERD VAN HOLLAND EN BIZAR MOOI GEKLEED IN EEN KOSTBARE RÔBE VAN DE BEROEMDE LIBANESE ONTWERPER ZIAD NAKAD... 

FOTO: SYDNEY KORSSE

NAKAD