• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Modefotograaf Sydney Korsse: Retour de Paris

  Zomer 2020 komt er aan en alle modeharten gaan sneller kloppen. Onze modefotograaf Sydney Korsse besluit de stakingen te trotseren en gaat op-weg naar Parijs. Met de auto wordt het te druk; dan maar per trein en hoppend van bussen naar metro's zoekt hij zijn weg door de verkeerschaos. Welke kleuren en stijlen gaan het worden voor de coutureshows in Parijs? Terug in Amsterdam bespreken wij enkele hoogtepunten uit zijn reis.

In high-end fashionkringen worden neontinten voorspeld maar couture bewandelt eigen paden. De eerste show waar onze modefotograaf verwelkomd wordt vindt plaats in wat Fransen een sous terrain noemen onder het Louvre. Maar het blijkt een ruimte zo groot als een enorme zaal in de RAI waarin 700 man publiek kunnen plaats nemen. En podium en stoelen kunnen van de vloer af gelift worden tot wel 4 verdiepingen hoog.

"Het publiek was in een U-vorm naar het podium gericht en net als in oude tijden in een Griekse arena liepen de stoelenrijen trapvormig omhoog. Iedereen uit het wereldje kwam je daar tegen... Internationale sterren ook. Ja zeker. Maar je weet op welk niveau grote couturiers daar kunnen werken? Een robe die door handwerk van kostbare specialisten is bewerkt kost daar zo'n 60 tot 70 duizend euro...Kijk. Ik heb de zaal ook gefotografeerd. "

Mijn hemel... Maar die show vond dan ook plaats onder het beroemde Louvre. " Zeker. Daarna kwam ik in een 7-sterren Inter Continental Hotel terecht voor een andere grote show in een monumentale opera-achtige zaal... Kijk maar... Alles goudkleurig glanzend..."

En wat zijn die goud omrande poorten opzij? "Dat zijn geen poorten maar ze lijken er wel op. Het zijn enorme boogvormige spiegels in vergulde lijsten..."

Unbelieveble! Alles goud wat daar blinkt dus. Alemaal zeker duur. Heel duur. Maar 7 sterren is ook niet niks. Werd er nog wat voor al die tv-mensen, filmers, videotypes en fotografen gedaan?

"We werden daarna door een duur parfummerk uitgenodigd voor een lunch in een dergelijke zaal maar dan voorzien van een hoog glazen dak. Weet je dat een kop thee of koffie daar 15 euro kost? En een lunch voor 2 personen minstens 150 euro..."

Jullie hadden het vast wel naar je zin daar...

"Dat kan je wel zeggen. Er was ook een mooie mannequin aanwezig. Zij was gekleed in een rôbe van de Libanese couturier  Ziad Nakud. Zij poseerde desgevraagd bereidwillig in een sensuele houding op een bank. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke fotografen knipten er op los. Ze hoorde dat ik uit Holland kwam en zei zeer gecharmeerd te zijn van ons land. Daarna vroeg ze uit zichzelf aan mij of ik haar misschien in haar prachtige zeeblauwe avondjurk wilde fotograferen vanuit het raam van een hotelkamer met de Eiffeltoren op de achtergrond. Je begrijpt wel dat het natuurlijk een kwestie werd van aanwijzingen geven via het raam naar beneden want het was zoeken naar exact de juiste locatie. En ze trok veel aandacht in die drukke omgeving met haar fantastische outfit. Mensen bleven stil staan of riepen vanuit voorbij rijdende auto's complimenten naar haar maar zij nam het allemaal heel cool op. Een echte professional. Het was een bijzondere foto-ervaring die ik niet graag had willen missen."

...ONDER DE EIFFELTOREN IN PARIJS ... ZOMER 2020 KOMT ER AAN... ZIJ IS ZEER GECHARMEERD VAN HOLLAND EN BIZAR MOOI GEKLEED IN EEN KOSTBARE RÔBE VAN DE BEROEMDE LIBANESE ONTWERPER ZIAD NAKAD... 

FOTO: SYDNEY KORSSE

NAKAD